Το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σου

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τύπο μαλλιών και διαφορετικό δέρμα τριχωτού. Και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν επιλέγουμε σαμπουάν καθώς διαφορετικά μαλλιά σημαίνει και διαφορετικές ανάγκες. Τα παρακάτω χρήσιμα tips μπορούν να σε βοηθήσουν για να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

- Αν έχεις λιπαρά μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα, μάλλον η επιδερμίδα του κεφαλιού σου παράγει υπερβολικά έλαια. Για το λόγο αυτό, το σαμπουάν σου που θα επιλέξεις πρέπει να έχει σαν πρώτο χαρακτηριστικό την ενυδάτωση τόσο της τρίχας, όσο και της επιδερμίδας. Διάλεξε το κατάλληλο.

- Αν τα μαλλιά σου είναι πιο… χοντρά και δυνατά τότε πιθανότατα έχεις να αντιμετωπίσεις το μπέρδεμα, και την ξηρότητα, ενώ σίγουρα ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στο πιστολάκι για το styling. Προτίμησε λοιπόν σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά για να τους δώσεις πίσω την υγεία και τη λάμψη τους!

- Αν αντίθετα τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα με λεπτή τρίχα, τότε σίγουρα θα λαδώνουν πολύ γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι απλά ένα πολύ καλό σαμπουάν που θα καθαρίζει τα έλαια της τρίχας.

- Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά τότε, λυπούμαστε που θα στο πούμε αλλά κάποια ζημία ή βλάβη έχει υποστεί η τρίχα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να προμηθευτείς με κάποιο σαμπουάν που κάνει αναδόμηση της τρίχας και ενισχύει την κερατίνη.

Περί pH

Κλείνοντας, μία σημαντική συμβουλή που θα σου δώσουμε είναι να ελέγχεις πάντα το pH των σαμπουάν που επιλέγεις. Το βέλτιστο επίπεδο pH για υγιή μαλλιά είναι μεταξύ 4,5 και 5,5, το οποίο είναι ελαφρώς όξινο, όπως είναι και το pHτου τριχωτού της κεφαλής. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται αυτή η ισορροπία καθώς, με αυτό τον τρόπο, το εξωτερικό στρώμα της τρίχας «κλείνει» και έτσι φαίνεται υγιές και λαμπερό.

Όταν το pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ υψηλό (αλκαλικό), μπορεί να οδηγήσει σε ανύψωση της εξωτερικής επιδερμίδας, γεγονός που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και φριζαρισμένα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη και σπάσιμο, καθώς η επιδερμίδα δεν είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά την εσωτερική δομή της τρίχας. Από την άλλη πλευρά, εάν το pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής είναι πολύ χαμηλό (όξινο), μπορεί τα μαλλιά να γίνουν ξηρά και εύθραυστα.

Επομένως, η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών που είναι ισορροπημένο με pH και ειδικά σχεδιασμένα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου pH, το οποίο με τη σειρά του προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνει τον κίνδυνο βλάβης και σπασίματος. 

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.