Πιτυρίδα και πως θα την αντιμετωπίσεις

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί εμφανίζεται η πιτυρίδα, σε πολλούς ανθρώπους πιθανόν να οφείλεται σε ένα μείγμα γενετικής, αλλεργιών και ευαισθησίας και σε ανισορροπία μικροβίων του δέρματος. Η πιτυρίδα δεν έχει καμία σχέση με την υγιεινή του κεφαλιού, πόσο συχνά δηλαδή λούζεις τα μαλλιά σου. Συνήθως συνοδεύεται από κνησμό, ερεθισμό και εμφανίζεται τόσο σε ξηρά όσο και σε λιπαρά δέρματα. Επίσης, μπορεί να εμφανίσει κανείς στα φρύδια ή τα γένια. Παρακάτω θα βρεις σημαντικές συμβουλές που αν τις εντάξεις στην καθημερινότητα σου, θα αντιμετωπίσεις με επιτυχία την πιτυρίδα.

1. Βεβαιώσου ότι έχεις πραγματικά πιτυρίδα

Πριν ξεκινήσεις τη θεραπεία της πιτυρίδας, πρέπει να ελέγξεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο, όπως ήπια ξηρότητα ή ξεφλούδισμα, λόγω έκθεσης σε έντονη θερμότητα για παράδειγμα. Από την άλλη, μπορεί να έχεις σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε να επισκεφτείς το δερματολόγο σου.

2. Λούσε τα μαλλιά σου συχνά

Ακόμα και αν καθαρίζεις συχνά τα μαλλιά σου, αυτό δεν έχει σχέση με το αν θα εμφανίσεις πιτυρίδα ή όχι. Όμως είναι σημαντικό να μην αποφεύγεις το λούσιμο των μαλλιών από φόβο μήπως χειροτερέψει το πρόβλημα. Τα προϊόντα stylingδεν πρέπει να μένουν στα μαλλιά σου. Για το λόγο αυτό, επίλεξε ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για βαθύ καθαρισμό.

3. Βούρτσισε τα μαλλιά σου

Προσπάθησε να αφιερώνεις χρόνο καθημερινά για να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Το βούρτσισμα βοηθά στην τόνωση του τριχωτού της κεφαλής και αναπτύσσει την κυκλοφορία στην περιοχή, ενώ παράλληλα κάνει απολέπιση.

4. Βρες χρόνο για βαθιές θεραπείες

Προτείνουμε να κάνεις βαθιές θεραπείες τακτικά, είτε έχεις πιτυρίδα είτε όχι, για τον απλούστατο λόγο ότι προσφέρουν στα μαλλιά σου λάμψη και ενυδάτωση. Αν έχεις πιτυρίδα, οι θεραπείες με κάποιο επαγγελματικό έλαιο είναι απαραίτητες. Αλόη βέρα, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, χυμός λεμονιού είναι ιδανικά για τα μαλλιά σου και μπορεί να τα έχεις στο σπίτι σου.

5. Επισκέψου το γιατρό σου

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε βοήθησε, χρειάζεται να επισκεφτείς έναν ειδικό για να σου πει τι πρέπει να κάνεις.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.