Τι βούρτσα μαλλιών χρησιμοποιείς;

Αν κάνεις τα πάντα για τα μαλλιά σου, χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner και παρόλα αυτά φαίνονται κατεστραμμένα, πιθανόν ο ένοχος να είναι κάτι που χρησιμοποιείς καθημερινά, η βούρτσα των μαλλιών σου. Η βούρτσα μαλλιών είναι απαραίτητη αλλά συχνά δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή.

Τι πρέπει να λάβεις υπόψη

Οι τρίχες καθορίζουν μια βούρτσα μαλλιών. Για παράδειγμα, οι συνθετικές μπορούν να ξεμπερδέψουν τα πυκνά, σγουρά μαλλιά.

Οι τρίχες χοίρου είναι μαλακές και προσφέρουν λείο αποτέλεσμα. Αν έχεις λεπτά μαλλιά και θέλεις να μη σπάνε όταν τα χτενίζεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία βούρτσα με τρίχες χοίρου. Όσο τη χρησιμοποιείς θα γίνεται ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, κάτι που προάγει τη ροή του αίματος και είναι σημαντικό για υγιή μαλλιά.

Κάποιες βούρτσες έχουν μεταλλικές άκρες, είναι όμως αρκετά σκληρές για το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη πλευρά, οι βούρτσες με ξύλινα δόντια είναι απαλές και λειτουργούν καλά σε στεγνά μαλλιά.

Επίλεξε μια βούρτσα με βάση τον τύπο των μαλλιών σου

Είναι σημαντικό να επιλέγεις τη βούρτσα σου με βάση το μήκος και την υφή των μαλλιών σου. Αν έχεις μακριά και λεπτά μαλλιά, μια Paddleβούρτσα ή μια επίπεδη με τρίχες χοίρου μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά. Για ίσια μαλλιά, η Paddle βούρτσα είναι τέλεια επιλογή.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά χρησιμοποίησε μία βούτσα με αραιά «δόντια». Μία βούρτσα με φαρδιά «δόντια», μπορεί επίσης να τα ξεμπερδεύει.

Για φριζαρισμένα μαλλιά, μια στρογγυλή και μια βούρτσα paddle μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σου.

 

Συμβουλές για σωστό βούρτσισμα

1. Ενώ βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, ξεκίνα από το κάτω μέρος και μετά ανέβα προς τις ρίζες για να αποφύγεις την περιττή πίεση.

2. Δεν χρειάζεται να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου 100 φορές την ημέρα. Η υπερβολή μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου.

3. Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν λουστείς. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις τη βρωμιά από το τριχωτό της κεφαλής σου, η οποία, στη συνέχεια αφαιρείται από τα μαλλιά σου με το λούσιμο.

4. Μια βούρτσα μαλλιών δεν διαρκεί για πάντα, συνήθως έξι μήνες είναι το ιδανικό. Όταν δεις για παράδειγμα σπασμένες τρίχες, προχώρησε σε αντικατάσταση.

5. Φρόντισε να καθαρίζεις τακτικά τη βούρτσα των μαλλιών σου, περίπου μια φορά την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να αφαιρείς τη βρωμιά, τη σκόνη και τα προϊόντα styling που συσσωρεύονται από τις τρίχες.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.