Πώς να διαχειριστείς τη ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής

Εάν έχεις αίσθηση τραβήγματος, φαγούρα και ορατές νιφάδες ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Η ξηροδερμία μπορεί να είναι μόνιμη ή να φεύγει και να έρχεται ανάλογα τη περίοδο και τις διάφορες συνθήκες στο περιβάλλον και στο σώμα μας. Να σημειώσουμε πως πολλές φορές μπερδεύουμε την πιτυρίδα με την ξηροδερμία. Ενώ έχουν κάποια κοινά, ένας γρήγορος τρόπος να τις ξεχωρίσεις είναι ο εξής: Η ξηροδερμία είναι κατά βάση ξηρότητα, οπότε συνοδεύεται συχνά από κνησμό και οι νιφάδες, αν υπάρχουν, είναι πολύ μικρές και λευκές. Η πιτυρίδα συνδέεται με λιπαρότητα. Οφείλεται επίσης, σε διαταραχή της φυσικής στοιβάδας προστασίας του κεφαλιού σου και οι νιφάδες εδώ είναι περισσότερο εμφανείς, μπορεί και λίγο μεγαλύτερες, λευκές ή κίτρινες. Αν προβληματίζεσαι για το σε ποια περίπτωση βρίσκεσαι σου προτείνουμε να επισκεφτείς έναν δερματολόγο. Πάμε όμως να δούμε κάποια εύκολα βήματα για να διαχειριστείς τη ξηροδερμία στο σπίτι.

-        Ενυδάτωση

Το βασικότερο βήμα για την ανανέωση του τριχωτού της κεφαλής! Όλοι μας λίγο πολύ αμελούμε τη σωστή μας ενυδάτωση, ειδικά τις εργάσιμες ημέρες που είμαστε στο δρόμο. Βάλε ξυπνητήρια και φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα κατανεμημένα όσο γίνεται ισομερώς μέσα στη διάρκεια αυτής. Εάν τα πιείς όλα μαζί δεν έχεις την ίδια αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς ο καφές δεν συμπεριλαμβάνεται στα υγρά που σε ενυδατώνουν, το αντίθετο μάλιστα, οπότε δεν τον μετράμε. Μην ξεχνάς επίσης πως μπορείς να ενυδατωθείς και από τη τροφή σου. Φρόντισε για μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα.

-        Styling

Είναι γνωστό πως η συχνή χρήση προϊόντων styling επιβαρύνει το τριχωτό της κεφαλής και το αφήνει αφυδατωμένο. Απόφυγε όσο περισσότερο μπορείς τα έξτρα προϊόντα και κυρίως δώσε προσοχή στη θερμότητα. Η υπερβολική θερμότητα επιβαρύνει τρομερά και τη τρίχα, αλλά και το δέρμα της κεφαλής. Φρόντισε ακόμα κι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου να χρησιμοποιείς τη μεσαία ή χαμηλή σκάλα θερμότητας και να κρατάς το σεσουάρ μακριά από τις ρίζες των μαλλιών σου. Τέλος, φρόντισε το βούρτσισμα των μαλλιών σουνα γίνεται απαλά, χωρίς να ξύνεις το τριχωτό της κεφαλής και χωρίς βιαιότητα.

-        Βρες τα κατάλληλα προϊόντα για εσένα

Αφιέρωσε λίγο χρόνο να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα για εσένα ξεκινώντας με το σωστό σαμπουάν. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας και σίγουρα θα βρεις κάποιο να ταιριάζει στις ανάγκες σου. Κάνε το ίδιο για το conditionerκαι τη μάσκα μαλλιών σου, όπως είπαμε η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Ακόμα, μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια θεραπείααπό αυτές που υπάρχουν είτε σε μορφή αμπούλας είτε σε μορφή ελαίου κατά της ξηροδερμίας.

            Κάνε την έρευνα σου και βρες όλα όσα χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής στο okommotismou.gr.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.