Πώς να αποφύγετε το "μπέρδεμα" των μαλλιών!

Συμβαίνει σε όλους μας και ναι είναι εκνευριστικό, και κακά τα ψέματα, απελπιστικό ώρες ώρες. Τα μπερδεμένα μαλλιά, είναι πάντα εκεί και καραδοκούν όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Μη φοβού όμως, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τα καλύτερα tips για να αποφύγεις μπερδέματα και κόμπους στα υπέροχα μαλλιά σου.Dramatic hair flip και φύγαμε!

·       Όλα ξεκινάνε από την ενυδάτωση. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το λέμε, η ενυδάτωση είναι σύμμαχος σου. Οπότε αρχικά κράτα μόνιμα ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου και φρόντιζε να το αδειάζεις και να το γεμίζεις πολλές φορές τη μέρα. Εν συνεχεία, ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό μέρος της ενυδάτωσης των μαλλιών σου γίνεται κατά το λούσιμο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; μη παραλείπεις το conditioner σου και πρόσθεσε εφαρμογές ενυδατικής μάσκας μαλλιών στη ρουτίνα του λουσίματος σου εναλλάξ ανά λούσιμο με το conditioner. Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι σε conditioner και μάσκα μαλλιών.

·       Περνάμε στο στέγνωμα και το χτένισμα. Μη τρίβεις τα μαλλιά σου με τη πετσέτα! Θα φθαρούν και θα σπάσουν, και δε το θες αυτό. Αντίθετα απομάκρυνε το νερό από τα μαλλιά σου κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις κατά μήκος των μαλλιών σου. Μη χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, είναι ο σίγουρος τρόπος να έχεις σπασίματα στη τρίχα. Ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου στο μπάνιο κατά το λούσιμο, στην εφαρμογή του conditioner ή της μάσκας μαλλιών, με τη βοήθεια των δακτύλων σου. Αφού στεγνώσεις με το μπιστολάκι πολύ καλά τα μαλλιά σου, τότε χώρισε τα σε τμήματα και χτένισε απαλά τα μαλλιά σου ξεκινώντας από τις άκρες και ανέβαινε τμηματικά. Η επιλογή της σωστής βούρτσας/χτένας για το ξέμπλεγμα είναι που θα κάνει και τη μεγάλη διαφορά! Οι χτένες με αραιά δόντια και οι βούρτσες από φυσική τρίχα είναι το ιδανικό εργαλείο για τη δουλειά. Βρες εδώ την ιδανική για εσένα.

·       Μιλήσαμε για στέγνωμα με το μπιστολάκι και χτένισμα των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας, τα οποία συχνά βοηθούν και στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Είτε σε μορφή σπρέι, είτε σε μορφή λαδιού είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη ρουτίνα σου. Βάλε 1-2 σταγόνες ή εφαρμογές σπρέι στις παλάμες σου και άπλωσε το προϊόν με τα χέρια σου από τη μέση ως τις άκρες των μαλλιών σου πριν το στέγνωμα και αντίστοιχα πριν από το βούρτσισμα (εάν δεν έχει προηγηθεί λούσιμο/στέγνωμα) των μαλλιών σου. Όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς θα τα βρεις εδώ.

·       Άσκηση, βόλτα με μηχανή ή ανοιχτό αμάξι, καιρός με πολύ αέρα και σκόνη… Όλα εξαιρετική λόγοι για να πιάσεις τα μαλλιά σου σ’ έναν χαλαρό κότσο ώστε να αποφύγεις τους κόμπους και το μπέρδεμα. Διάλεξε λαστιχάκια κατάλληλα, τύπου scrunchie με μαλακό μεταξωτό ύφασμα για τη καλύτερη προστασία των μαλλιών σου κατά του σπασίματος.

·       Και τέλος, ο ύπνος! Το βράδυ τα μαλλιά μας τρίβονται στις μαξιλαροθήκες, μπερδεύονται και κάπως έτσι ξυπνάμε με τζίβες. Ο ιδανικός τρόπος για να αποφύγεις όλη αυτή τη κατάσταση είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σ’ έναν ψηλό χαλαρό κότσο ή μία πλεξούδα. Κάνε το extramile, επενδύοντας σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες και δες τα μαλλιά σου να σε ευγνωμονούν!

Αυτό ήταν! Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και δε θα χρειαστεί να ανησυχήσεις ποτέ ξανά για κόπους και μπερδεμένα μαλλιά.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.