Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου

Πολλά έχουν ακουστεί για το λούσιμο των μαλλιών. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, άλλοι ότι πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι τα σαμπουάν είναι βλαβερά και πως το λούσιμο πρέπει να γίνεται μόνο με νερό. Στην ουσία τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και είμαστε εδώ για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο μία και καλή.

Πώς λειτουργεί το σαμπουάν;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Όπως σίγουρα έχεις ακούσει, η τρίχα παράγει φυσικά έλαια που τη θρέφουν, την διατηρούν ενυδατωμένη και την προστατεύουν από διάφορους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες. Δυστυχώς η λέξη «λάδι» έχει αποκτήσει κακή φήμη όταν συνδυάζεται με τα μαλλιά μας και για αυτό το λόγο προσπαθούμε να την εξαλείψουμε με το συχνό λούσιμο.

Το σαμπουάν «παγιδεύει» τα φυσικά έλαια που παράγουν τα μαλλιά, μαζί με τη σκόνη και τα υπολείμματα προϊόντος (τζελ, αφρός κ.λπ). Έτσι όταν λούζουμε τα μαλλιά μας αφαιρούμε τα φυσικά αυτά έλαια τα οποία ωφελούν την τρίχα και την κάνουν να φαίνεται (και να είναι) υγιής.

Ο γενικός κανόνας

Από τη στιγμή που τα σαμπουάν «αφαιρούν» τα ωφέλιμα έλαια λοιπόν, μήπως το λούσιμο είναι κάτι κακό; Μήπως δεν πρέπει να λουζόμαστε ποτέ; Και βέβαια όχι. Η λύση είναι πολύ απλή: Λουζόμαστε όταν τα μαλλιά μας στην αφή φαίνονται «λαδερά» και βρώμικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τον μέσο άνθρωπο το καθημερινό λούσιμο είναι περιττό και πως, υπό κανονικές συνθήκες, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι μία φυσιολογική συχνότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν όσες και όσους ενδιαφέρονται να «εμβαθύνουν» στο θέμα του λουσίματος.

1.   Τύπος μαλλιών

Υπάρχει λόγος που υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα για συγκεκριμένους τύπους μαλλιών και το λούσιμο δεν αποτελεί εξαίρεση. Συνήθως οι λεπτές και πιο αδύναμες τρίχες τείνουν να λαδώνονται πιο γρήγορα και να χρειάζονται συχνότερο λούσιμο ενώ το αντίθετο ισχύει για τα πιο δυνατά μαλλιά τα οποία είναι πιο ανθεκτικά. Επίσης τα σγουρά μαλλιά είναι συνήθως πιο ξηρά και άρα μπορούν να μείνουν περισσότερο χωρίς λούσιμο ενώ τα ίσια χρειάζονται πιο συχνά.

2.   Lifestyle

Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για καθημερινό λούσιμο αυτός είναι σίγουρα ο ιδρώτας. Αν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν εντάξει στην καθημερινή τους ρουτίνα την γυμναστική, τότε το λούσιμο μετά από μία έντονη δραστηριότητα είναι… must! Και αυτό γιατί ο ιδρώτας επηρεάζει τα έλαια της τρίχας και «βουλώνει» τους πόρους. Το ίδιο ισχύει και αν φοράς κράνος ή καπέλο για πολλές ώρες.

Επίλογος

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας; Αν θες την εύκολη απάντηση, τότε κάθε τρεις μέρες είναι ένας καλός κανόνας για να ακολουθήσεις. Παρόλα αυτά, αν θες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την υφή, τον τύπο των μαλλιών σου, το πώς τους «συμπεριφέρεσαι» αλλά και τον τρόπο ζωής που ακολουθείς. Εξίσου σημαντικό είναι να έχεις το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σου και okommotismou.grέχει μία τεράστια ποικιλία με πάνω από 200 σαμπουάν για να αποκτήσεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.