Πόσο καλά ξέρεις τα συστατικά των σαμπουάν που χρησιμοποιείς;

Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσεις τη συνήθεια να διαβάζεις τις ετικέτες των σαμπουάν που χρησιμοποιείς για να γνωρίζεις εκ των προτέρων την αντίδραση τους στα μαλλιά σου. Το να ξέρεις πως λειτουργεί ένα προϊόν είναι σημαντικό για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και τι όχι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την ανάγνωση των ετικετών του σαμπουάν ή των προϊόντων μαλλιών σου είναι ότι τα συστατικά είναι οργανωμένα. Τα συστατικά αναφέρονται με φθίνουσα σειρά από τη μεγαλύτερη ποσότητα έως τη μικρότερη. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο συστατικό που βλέπεις έχει την υψηλότερη συγκέντρωση και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος.Τα συστατικά που αποτελούν λιγότερο από το 1% του προϊόντος βρίσκονται στο τέλος της λίστας των συστατικών και αναγράφονται με οποιαδήποτε σειρά. Αν για παράδειγμα ένα σαμπουάν αναφέρει ότι έχειarganoil αλλά είναι το τελευταίο συστατικό στη λίστα, τότε δεν κάνει όσα πιθανώς υπόσχεται.

Τα συστατικά που μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σου είναι:

Σιλικόνες

Αυτά τα μυρωδικά προστέθηκαν για να δημιουργούν γρήγορη λάμψη στα μαλλιά σου, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να σου προκαλέσουν υπερβολική ξηρότητα και ευθραυστότητα.

Parabens

Τα parabens είναι συντηρητικά που κάνουντα σαμπουάν να διαρκούν περισσότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το δέρμα και ακόμη και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Θειικά

Τα θειικά άλατα χρησιμοποιούνται συχνά για να δημιουργείται αφρός στο σαμπουάν. Αν και μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από το τριχωτό της κεφαλής, έχει αποδειχθεί ότι αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, αφήνοντας τα εύθραυστα και ξηρά.

Χλωριούχο νάτριο

Το χλωριούχο νάτριο προστίθεται σε σαμπουάν και μαλακτικά για να δημιουργήσει μια πιο παχύρρευστη σύσταση. Ωστόσο, μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, το χλωριούχο νάτριο αφαιρεί την κερατίνη από τα μαλλιά.

Τώρα που ξέρεις, επίλεξε το καλύτερο προϊόν για σένα!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.