Περιποίηση στα άκρα!

Περιποίηση στα… άκρα!

Τα υγιή και περιποιημένα νύχια είναι σίγουρο πως τραβάνε τα βλέμματα και κάνουν τα χέρια να φαίνονται πιο νεανικά. Αν τα παραμελείς λέγοντας μονίμως ότι δεν έχεις χρόνο, σου έχουμε καλά νέα, αφού μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες σου που θα ενισχύουν την υγεία και κατ΄επέκταση την εικόνα των νυχιών σου.

1. Να τα κόβεις τακτικά

Η καλύτερη στιγμή για να κόψεις τα νύχια σου είναι μετά το ντους ή το μπάνιο που είναι και πιο μαλακά. Χρησιμοποίησε μία λίμα για να στρογγυλοποιήσεις τις γωνίες.

2. Να τα διατηρείς στεγνά και καθαρά

Κράτα τα νύχια σου μακριά από το πολύ νερό. Η υγρασία μπορεί να κάνει κακό και να αναπτυχθούν μικρόβια κάτω από τα νύχια σου, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να υποχωρήσουν. Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία μπορεί να αυξήσει το σπάσιμο τους.

3. Να ακολουθείς μία διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Αν καταναλώνεις ψάρια, αμύγδαλα και φασόλια, το σώμα σου θα παράγει περισσότερη κερατίνη, την πρωτεΐνη που συνθέτει τα νύχια. Συμπληρώματα όπως η βιοτίνη και το μουρουνέλαιο συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των νυχιών σου.

4. Μην τρως τα νύχια σου

Αν έχεις την τάση να τρως τα νύχια σου, χρειάζεται να το σταματήσεις το συντομότερο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο, όμως το στόμα σου περιέχει βακτήρια που μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα σου, μέσω των εκδορών που προκαλούνται από τα δόντια σου.

6. Χρησιμοποίησε προϊόντα που θρέφουν τα νύχια σου

Επίλεξε προϊόντα που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως κολλαγόνο και καμέλια που ενισχύουν τα νύχια σου, τα προστατεύουν από το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο.

7. Να πίνεις πολύ νερό

Η κατανάλωση αρκετού νερού μέσα στη μέρα, είναι απαραίτητη για την υγεία σου γενικά,και φυσικά για την υγεία των νυχιών σου.

Αν παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό στην όψη των νυχιών σου μη διστάσεις να πάρεις τη γνώμη ενός ειδικού.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.