ξηρά μαλλιά

Ξηρά μαλλιά; Όχι πια!

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πολλούς και πολλές, ειδικά τις εποχές που κάνει και το περισσότερο κρύο. Δυστυχώς, ο κρύος αέρας του χειμώνα είναι πιο ξηρός από άλλες εποχές και βέβαια αυτό, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες όπως το styling, το λούσιμο κ.λπ. κάνουν τα μαλλιά μας να ξηραίνονται, να σπάνε και να φαίνονται θαμπά.

Μην ανησυχείτε όμως! Okommotismou.gr είναι εδώ για εσάς για να σας δώσει χρήσιμα tips και συμβουλές για να κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά όλο το χρόνο!

Καιρός και λούσιμο

Σίγουρα ο κρύος καιρός είναι ένας από τους πιο βασικούς «ενόχους» για τα ξηρά μαλλιά. Ακόμα και μέσα στο σπίτι πολλές φορές ο ξηρός αέρας είναι μία βασική αιτία ξηρότητας. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο η μητέρα φύση υπαίτια για τα ξηρά μας μαλλιά.

Το λούσιμο είναι και αυτό μία από τις πιο βασικές αιτίες που συμβάλουν στην ξηρότητα. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει φυσικά έλαια που βοηθάνε στην φροντίδα της τρίχας και όταν εμείς λουζόμαστε τακτικά, αφαιρούμε αυτά τα φυσικά έλαια και ξηραίνουμε τα μαλλιά μας. Για αυτό λοιπόν καλό είναι το λούσιμο να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα με ειδικά σαμπουάν για ξηρά μαλλιά.

Σωστό στέγνωμα μαλλιών

Ο τρόπος που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας μπορεί επίσης να είναι ένας ακόμα λόγος που συμβάλει στην ξηρότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο είναι με μία πετσέτα μικροϊνων ή με ένα βαμβακερό t-shirt. Θυμόμαστε να μην «τρίβουμε» ποτέ τα μαλλιά μας μεταξύ του υφάσματος γιατί μπορεί να τα σπάσουμε. Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ είναι καλό να περιμένουμε μέχρι τα μαλλιά μας να είναι κατά 70% στεγνά καθώς έτσι θα δημιουργήσουμε μικρότερη ζημιά. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε χαμηλή θερμοκρασία και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προστατεύουν από τη ζέστη πριν τη χρήση.

Χτένισμα από τις άκρες προς τη ρίζα

Δεν χτενιζόμαστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά. Το ξέρουμε ότι είναι αρκετά δελεαστικό ειδικά για το ξέμπλεγμα, όμως το «υγρό χτένισμα» καταστρέφει τα ευαίσθητα μαλλιά. Από την άλλη, όταν χτενιζόμαστε με στεγνά μαλλιά δεν ξεχνάμε να χτενιζόμαστε πάντα από τις άκρες προς τις ρίζες τμηματικά και όχι το ανάποδο. Το χτένισμα από τη ρίζα προς την άκρη αφαιρεί τις τρίχες από τον θύλακά τους κι ενδεχομένως τον τραυματίζει.

Χρησιμοποιούμε τα σωστά αξεσουάρ και προϊόντα

Όπως έχουμε ήδη πει, αποφεύγουμε να λουζόμαστε καθημερινά. Ωστόσο, αν κάποιες μέρες νιώθουμε ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ξηρό σαμπουάν που θα βοηθήσει, ειδικά αν έχουμε πολύ λιπαρά μαλλιά. Επιπλέον, οι μάσκες για ξηρά μαλλιά βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της ξηρότητας προσφέροντας στην τρίχα όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται. Μία ακόμα συμβουλή για όσους πιάνουν τα μαλλιά τους είναι να μη χρησιμοποιούν «λαστιχάκια» αλλά να χρησιμοποιούν scrunchies τα οποία δεν σπάνε τα ξηρά μαλλιά.

Τρώμε σωστά και υγιεινά!

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοούμε τη σημασία της σωστή διατροφής στην υγεία των μαλλιών μας. Ειδικά αν έχουμε ξηρά μαλλιά τότε καλό είναι να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά. Τέτοια τρόφιμα είναι τα μπρόκολα, τα blueberries, οι ντομάτες, τα καρύδια τα φασόλια και ο σολομός τα οποία δεν ωφελούν μόνο τα μαλλιά μας αλλά είναι γενικά ωφέλιμα για την υγεία μας. Και φυσικά, ίσως το πιο σημαντικό απ’όλα είναι… το νερό! Ίσως το πιο σημαντικό «καλλυντικό» είναι η σωστή ενυδάτωση που μας προσφέρει λαμπερά μαλλιά αλλά και δέρμα. Για αυτό μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.