Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το πιστολάκι μαλλιών σου

Ας κάνουμε ένα γρήγορο γκάλοπ. Πόσες και πόσοι από εσάς έχουν καθαρίσει ποτέ το πιστολάκι μαλλιών σας; Και για να σας προλάβουμε… Ναι, το πιστολάκι μαλλιών σας καθαρίζεται και είναι μία συνήθεια που οφείλετε να την βάλετε στο πρόγραμμα αν θέλετε να έχετε πιο υγιή μαλλιά αλλά και πιο γεμάτη τσέπη!

Το πιστολάκι μαλλιών, είναι μια ηλεκτρική σκούπα

Σκεφτείτε το εξής. Πώς λειτουργεί ένα πιστολάκι μαλλιών; Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, μιας που τα σύγχρονα πιστολάκια είναι εξοπλισμένα με αρκετές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες τεχνολογίες, η βασική αρχή είναι η παρακάτω: Τραβάνε αέρα από το περιβάλλον από τη μία πλευρά, αυτός περνάει από ένα φίλτρο και μία αντίσταση η οποία τον ζεσταίνει και βγαίνει από τη φυσούνα για να στεγνώσει τα βρεγμένα μας μαλλιά. Και αυτός ο αέρας είναι συνήθως γεμάτος από πράγματα που μπορεί μεν να μην βλέπουμε, ωστόσο ξέρουμε ότι είναι εκεί. Μιλάμε για τη σκόνη, για μικροσωματίδια όπως η γύρη, αλλά επίσης για τρίχες (άλλωστε το πιστολάκι μας είναι δίπλα στα μαλλιά μας) υπολείμματα προϊόντων μαλλιών, ακόμα και «σκόνη» από το makeup μας. Το σεσουάρ μας λοιπόν, είναι στην ουσία μία… ηλεκτρική σκούπα η οποία τραβάει αυτόν τον, πλούσιο σε «κακά» σωματίδια, αέρα, ο οποίος καθαρίζεται μέσω ενός φίλτρου.

Καθαρίστε το φίλτρο από το πιστολάκι μαλλιών σας!

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνετε όσο συχνά γίνεται, είναι να καθαρίζετε αυτό το φίλτρο. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή και να τις ακολουθήσετε προσεκτικά καθώς δε θέλετε να κάνετε κάποια κίνηση που θα βλάψει τη συσκευή. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το φίλτρο καθώς, εάν αυτό δεν είναι στην κατάλληλη κατάσταση, ο αέρας δεν θα περνάει με ευκολία και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της συσκευής. Αποτέλεσμα; Στην καλύτερη περίπτωση το πιστολάκι μαλλιών σας θα σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να… δροσιστεί λίγο. Στη χειρότερη μπορεί να προξενηθεί και ανεπανόρθωτη βλάβη!

Και δεν είναι μόνο το πιστολάκι σας που μπορεί να χαλάσει αλλά παρόμοια «βλάβη» μπορεί να προξενηθεί και στα μαλλιά σας καθώς, ένα πιστολάκι μαλλιών που υπερθερμαίνεται μπορεί να «κάψει» την τρίχα από τη στιγμή που δουλεύει ουσιαστικά σε υψηλότερη θερμοκρασία από το κανονικό.

Καθαρό πιστολάκι μαλλιών, από το καλώδιο μέχρι τη φυσούνα!

Το φίλτρο μπορεί να είναι ένα από τα βασικά πράγματα που οφείλουμε να καθαρίζουμε στο σεσουάρ μας, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό. Όπως ήδη είπαμε, ένα πιστολάκι μαλλιών λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα και έτσι, απορροφάει βρωμιές και τυχόν σκουπιδάκια που έχουν κολλήσει πάνω του, στο χερούλι, στο καλώδιο αλλά και στα αξεσουάρ του. Για αυτό μην κάθεστε! Αφιερώστε λίγα μόλις λεπτά κάθε μήνα για να έχετε ένα καθαρό πιστολάκι μαλλιών. Και αν θέλετε να βρείτε το επόμενό σας πιστολάκι, στο okommotismou.gr έχουμε μία τεράστια ποικιλία που ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.