10 μύθοι για τα μαλλιά

10 μύθοι για τα μαλλιά που ήρθε η ώρα να ξεχάσεις (part 1)

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες πολλών πληροφοριών για τα μαλλιά και καθένας έχει τις δικές του απόψεις για το τι είναι καλό και τι όχι. Σίγουρα έχεις ακούσει διάφορους μύθους γύρω από το θέμα των μαλλιών. Έχεις δει εκατομμύρια video στο Tik Tok με tips ntricks, έχεις ακούσει πολλές φορές ιστορίες από τη γιαγιά ή τη θεία για εκείνη τη «μυστική συμβουλή» που κάνει τα μαλλιά λαμπερά, υγιή, μακριά. Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαχωρίσεις τη φαντασία από την πραγματικότητα και να μάθεις όλη την αλήθεια για να έχεις τα ονειρεμένα μαλλιά που πάντα ήθελες.

#1 Τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν δεν λούζονται συχνά

Το ξέρουμε ότι διαβάζεις ανελλιπώς τα blog μας, επομένως ξέρεις ήδη τα μυστικά γύρω από το λούσιμο, παρόλα αυτά πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα βρώμικα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα. Στην παράλογη λογική τους, λιγότερο λούσιμο συνεπάγεται και λιγότερο styling, επομένως λιγότερες πιθανότητες για σπάσιμο. Φυσικά και πρόκειται για έναν αβάσιμο μύθο, καθώς τα μαλλιά σου είναι πιο υγιή και δυνατά όταν είναι καθαρά και περιποιημένα. Η αποχή από το λούσιμο το μόνο που πετυχαίνει είναι να λαδώνουν τα μαλλιά και μαζί με τους καθημερινούς ρύπους τελικά να φράζουν τους θύλακες της τρίχας και να εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

#2 Αν τραβήξεις μια γκρίζα τρίχα, θα βγάλεις περισσότερες

Το ξέρουμε ότι η γιαγιά σου όταν σε είδε στον καθρέφτη να περιεργάζεσαι την πρώτη σου γκρίζα τρίχα σου φώναξε σπαρακτικά για να σε αποτρέψει από το να την τραβήξεις. Το ίδιο έκανε και η δικιά μας. Εδώ αξίζει να σου πούμε ότι οι τρίχες σου δεν είναι Λερναία Ύδρα και συνεπώς όταν τραβάς μια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλεις περισσότερες στη θέση της. Παρόλα αυτά, όταν τραβάς μια τρίχα από το τριχωτό της κεφαλή, πριν να είναι η ώρα της να πέσει, μπορεί να «αναγκάσεις» τελικά την τρίχα να μεγαλώσει ξανά, μόνο που αυτή τη φορά θα έχει διαφορετική υφή και ίσως αναπτύσσεται αλλιώτικα από την πρόγονό της. Αν λοιπόν σε ενοχλούν τόσο πολύ οι γκρίζες τρίχες σου, αλλά δεν έχεις τόσες πολλές ώστε να αρχίσεις να τις βάφεις τότε η βασική σου επιλογή είναι με κάποιο σπρέι χρώματος για κάλυψη των γκρίζων ή μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για να σε βοηθήσουν οι ειδικοί να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.

#3 Τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζονται καθημερινά

Για να τα ξεκαθαρίσουμε: η δουλειά ενός σαμπουάν είναι να απομακρύνει από το τριχωτό της κεφαλής τους ρύπους και τη βρωμιά. Για εσένα που έχεις λιπαρά μαλλιά, εάν λούζεσαι καθημερινά αφαιρείς τα «καλά έλαια» που παράγει ο οργανισμός σου, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών και την ανάπτυξή τους. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να οδηγήσει –μεταξύ άλλων σε εύθραυστα, θαμπά μαλλιά ή φαγούρα και ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Μια καλή λύση για να ελέγξεις τη λιπαρότητα των μαλλιών σου είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα με έλαιο jojoba που είναι το συστατικό-κλειδί για τη ρύθμιση της λιπαρότητας. Εναλλακτικά, μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς dry shampoo ανάμεσα στα λουσίματα για να παρατείνεις το αποτέλεσμα φρεσκάδας και καθαρότητας.

#4 Το συχνό κούρεμα των μαλλιών, τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Όσο αρχάριος κι αν είναι κάποιος στα μαθηματικά κάποια πράγματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να τα αντιληφθεί. Το γεγονός ότι προγραμματίζεις το κούρεμά σου κάθε ενάμιση μήνα – και μπράβο σου δηλαδή- σου εξασφαλίζει σίγουρα λιγότερες φθαρμένες άκρες, αλλά λιγότερο μήκος καθώς τα κόβεις. Το λίγο κούρεμα, γνωστό και ως «καθάρισμα» μπορεί να βελτιώσει την όψη και την υφή των μαλλιών αλλά δεν θα δώσει μαγική ώθηση στα μαλλιά σου για να μακρύνουν πιο γρήγορα. Επειδή όμως δεν θέλουμε να σε αποπαίρνουμε, μπορεί να μην μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου, σίγουρα όμως θα έχεις πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά. Και που ξέρεις;; Μπορεί με τον καιρό να μακρύνουν και να έχεις και τα δύο: και γερά αλλά και μακριά μαλλιά.

#5 Όσο περισσότερο σαμπουάν βάζεις, τόσο το καλύτερο

Το ξέρουμε ότι σου αρέσει ο αφρός και οι φυσαλίδες, αλλά όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή πρέπει να υπάρχει μέτρο. Το πολύ σαμπουάν που κάνει και πολύ αφρό δεν συνεπάγεται και βαθύτερο καθαρισμό. Με μικρότερη ποσότητα, και φυσικά έχοντας διαλέξει το κατάλληλο σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, μπορείς να πετύχεις το αποτέλεσμα που χρειάζεται κάνοντας και οικονομία στο προϊόν. In fact, θα σου προτείναμε να λούζεσαι «δύο χέρια» όταν νιώθεις ότι τα μαλλιά σου το χρειάζονται και σου εγγυόμαστε ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή στο λούσιμο.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.