Γνωρίζεις για τα θειικά άλατα και σαμπουάν;

Τα θειικά άλατα σχηματίζονται όταν το θειικό οξύ αντιδρά με μια άλλη χημική ουσία. Είναι ένας ευρύτερος όρος που χρησιμοποιείται και για άλλες χημικές ουσίες με βάση τα συνθετικά. Αυτές οι ενώσεις παράγονται από πετρέλαιο και φυτικές πηγές όπως η καρύδα και το φοινικέλαιο και τα συναντά κανείς κυρίως στα προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας. Η βασική τους χρήση είναι η δημιουργία αφρού, δίνοντας μια ισχυρότερη εντύπωση καθαριστικής δύναμης.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Τα θειικά άλατα που προέρχονται από το πετρέλαιο είναι συχνά αμφιλεγόμενα λόγω της προέλευσης τους. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες της παραγωγής θειικών αλάτων. Τα προϊόντα πετρελαίου συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση και τα αέρια του θερμοκηπίου. Τα θειικά άλατα μπορούν επίσης να βρεθούν σε ορισμένα φυτικά προϊόντα.

Ωστόσο, εφόσον τα θειικά άλατα είναι ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά για τον καθαρισμό της τρίχας και του δέρματος, μπορείς να επιλέξεις σαμπουάν που να τα περιέχει. Ειδικότερα, αν τα μαλλιά σου είναι με πιτυρίδα ή λιπαρά, τα θειικά άλατα θα σε βοηθήσουν γιατί απομακρύνουν την περιττή λιπαρότητα, που προκαλεί πιτυρίδα.

Οι λόγοι που χρειάζεται να αποφύγεις τα θειικά άλατα είναι οι εξής:

-        Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα, τα θειικά άλατα πιθανόν να ξεθωριάσουν γρήγορα το χρώμα, καθώς καθαρίζουν σε βάθος.

-        Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν και είναι σγουρά, τα θειικά άλατα θα χειροτερέψουν την κατάσταση γιατί κάνουν την τρίχα να αποθηκεύει την υγρασία, σε αντίθεση με τα σαμπουάν που δεν περιέχουν

-        Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, γιατί χρειάζεσαι ενυδάτωση.

Τώρα που ξέρεις, την επόμενη φορά θα βρεις το κατάλληλο σαμπουάν για σένα!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.