Έχεις τριχόπτωση; 5 tips για να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν

Αν τα μαλλιά σου πέφτουν χρειάζεσαι ένα σαμπουάν που να δρα κατά της τριχόπτωσης και σταδιακά να βλέπεις αποτελέσματα. Πριν αποφασίσεις ποιο σαμπουάν θα επιλέξεις, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω tips.

1.    Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν που είναι για ξηρό τριχωτό της κεφαλής, ενώ το δικό σου είναι λιπαρό.

2.    Πρέπει να διερευνήσεις το λόγο που έχετε απώλεια μαλλιών. Πιθανόν να οφείλεται στην πιτυρίδα, τη βαφή, αδύναμες ρίζες ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την αιτία της πτώσης των μαλλιών σου, πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά. Η απώλεια περίπου 100 τριχών την ημέρα, θεωρείται φυσιολογική.

3.    Ο ιδρώτας στο τριχωτό της κεφαλής αναμιγνύεται με λάδι ή σμήγμα και σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που ονομάζεται όξινος μανδύας. Το pH αυτού του μανδύα είναι περίπου 4,5 έως 5,5. Η όξινη φύση των μαλλιών εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά επίσης. Επίσης, αυτό το pH διατηρεί την επιδερμίδα της τρίχας ανέπαφη και υγιή. Συστήνουμε να αναζητήσεις τα σαμπουάν εκείνα των οποίων το pH είναι κοντά στο τριχωτό της κεφαλής σου, ώστε να μην προκαλούν καμία βλάβη στα μαλλιά/το τριχωτό της κεφαλής.

4.    Τι χρειάζεται να αποφύγεις σχετικά με τα συστατικά του σαμπουάν που θα επιλέξεις. Για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωσης, αναζήτησε σαμπουάν που περιέχουν φυσικά ενεργά συστατικά. Προσπάθησε να αποφύγεις τα θειικά (θειικό μυρέθ, λαυρυλοθειικό νάτριο και λαυρυλοθειικό αμμώνιο), αλκοόλες και τα παράγωγά του, προπυλενογλυκόλη, parabens, φθαλικές ενώσεις.

5.    Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα, αλλάζει η υφή της τρίχας. Για αυτό το λόγο αναζήτησε ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για βαμμένα μαλλιά.

 

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.