sun_protection_myths (part2)

10 Μύθοι για την προστασία από τον ήλιο (Part 2)

6. Πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο για να λαμβάνουμε βιταμίνη D

Τα τελευταία χρόνια η βιταμίνη D έχει πάρει… τα πάνω της και ίσως όχι άδικα. Ωστόσο, «η βιταμίνη του ήλιου» όπως είναι ευρέως γνωστή δημιουργεί και παρανοήσεις. Ναι, πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο για να γίνει η σύστασή της, όμως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μερικά μόνο λεπτά κάθε ημέρα είναι υπέρ-αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες μας.

7. Το σολάριουμ δημιουργεί ένα πρώτο μαύρισμα που λειτουργεί ως «ασπίδα»

Πολλοί από εμάς (και εγώ για αρκετά χρόνια) πιστεύουμε ότι είναι καλή ιδέα να επισκεφθούμε ένα κέντρο αισθητικής για ένα πρώτο μαύρισμα στο σολάριουμ πριν ορμήσουμε στις παραλίες προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πρώτο στρώμα προστασίας. Δυστυχώς, το σολάριουμ χρησιμοποιεί μόνο υψηλής συγκέντρωσης UVA ακτινοβολία για να μας δημιουργήσει το μαύρισμα, ενώ ο ήλιος περιλαμβάνει ακτινοβολία UVA και UVB. Έτσι, ακόμα και αν θεωρήσουμε πως το προσωρινό μαύρισμα λειτουργεί κάπως «προστατευτικά» στην UVA ακτινοβολία, δεν κάνει τίποτα για τη UVB.

8. Το αντιηλιακό μπορεί να είναι αδιάβροχο

Εδώ τώρα υπάρχει ένα παιχνίδι με τις λέξεις λόγω marketing. Καταρχάς για να είμαστε ξεκάθαροι, να πούμε ότι κανένα αντιηλιακό δεν είναι 100% αδιάβροχο. Οι φράσεις “water-resistant” ή “sweat-resistant” που βλέπουμε σε κάποια μπουκάλια σημαίνουν απλά ότι θα αντέξουν κάποια υγρασία ή τον ιδρώτα μας περισσότερο από άλλα. Ωστόσο το να μπούμε στη θάλασσα και βγαίνοντας να μην ανανεώσουμε το αντιηλιακό μας σκεπτόμενοι ότι «είναι αδιάβροχο» είναι τεράστιο λάθος.

9. Εγώ δεν καίγομαι έτσι κι αλλιώς, άρα δε χρειάζομαι αντιηλιακό

Το «κάψιμο» δεν είναι το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Άλλοι κοκκινίζουν και τσούζουν, άλλοι πάλι παίρνουν ένα περίεργο καφετί χρώμα, άλλοι ξεφλουδίζουν χωρίς κάποιο άλλο εμφανές σημάδι καψίματος. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω συμπτώματα σημαίνουν… έγκαυμα. Αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος που το σώμα μας μας ενημερώνει ότι έχει πάθει ζημιά.

10. Μα ήμουν στο αυτοκίνητο, πώς κάηκα;

Είναι αλήθεια ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου προστατεύουν στοιχειωδώς από την ακτινοβολία. Παρόλα αυτά, είναι μεγάλο λάθος να υποθέσουμε ότι μπλοκάρουν εντελώς τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Η μακροχρόνια παραμονή μέσα στο αυτοκίνητο που το «χτυπάει» ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και μάλιστα σοβαρό, ειδικά όταν έχουμε βάλει το air-condition στο full και… δροσιζόμαστε!

Η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Στο okommotismou.gr θα βρείτε το αντιηλιακό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένοι. Παρόλα αυτά, δεν ξεχνάμε να:

  • Καθόμαστε στη σκιά

  • Ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας τουλάχιστον κάθε 2 ώρες

  • Αποφεύουμε να καθόμαστε στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες.

Καλό μαύρισμα!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.