Ποια είναι τα καλύτερα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος;

Οι ειδικοί του eshop okommotismou.gr μας προτείνουν τα καλύτερα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος

Πολλές φορές αναρωτιέται κανείς ποια μπορεί να είναι τα καλύτερα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος. Πράγματι, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα, αλλά και ένας άνδρας κατά την περιποίηση των μαλλιών και το styling είναι το φριζάρισμα. Το φριζάρισμα μπορεί να μας χαλάσει την επιθυμητή όψη που θέλουμε να δώσουμε στα μαλλιά μας, ενώ πολλές φορές μας δυσκολεύει ακόμη και στο βούρτσισμα.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι αιτίες που αντιμετωπίζουμε φριζάρισμα, καθώς και ποιες είναι οι καλύτερες προτάσεις σε σαμπουάν για φριζαρσμένα μαλλιά.

Τι προκαλεί φριζάρισμα;

Φριζάρισμα μαλλιών

Ένας από τους λόγους που εμφανίζεται φριζάρισμα στα μαλλιά μας είναι η υγρασία που εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας. Όπως μπορεί να ξέρετε, η τρίχα αποτελείται από πολύ μικρά λέπια. Στα υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά τα λέπια αυτά είναι κλειστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισχωρήσουν εύκολα περιβαλλοντικοί παράγοντες. Από την άλλη, όταν τα μαλλιά υστερούν σε ενυδάτωση και είναι ξηρά, τα λέπια αυτά είναι πιο “χαλαρά”. Έτσι, η υγρασία καταφέρνει να εισχωρήσει στον πυρήνα της τρίχας.

Το αποτέλεσμα; Η τρίχα διογκώνεται, και τα μαλλιά αρχίζουν να φριζάρουν. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη πιο έντονο σε περιόδους με άσχημα καιρικά φαινόμενα, ή έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα. Είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον μας. Ωστόσο, πάντα μπορούμε να μειώσουμε το φριζάρισμα και να φροντίσουμε τα μαλλιά μας μέσα από την κατάλληλη περιποίηση.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος;

Μαλλιά πλυμένα με σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος

Ένα από τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος δεν είναι άλλο από την χρήση ειδικού σαμπουάν για φριζαρισμένα μαλλιά. Ωστόσο, μη βιαστείτε και προμηθευτείτε με το πρώτο σαμπουάν που θα βρείτε στο σουπερμάρκετ που γράφει ότι δρα ενάντια στο φριζάρισμα. Τα καλύτερα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πιο αναλυτικά, είναι αυτά τα οποία δεν περιέχουν καθόλου θειικά άλατα στη σύσταση τους. Προτιμήστε τα σαμπουάν που είναι πλούσια σε γλυκερίνη. Η γλυκερίνη έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθιά στην τρίχα, να της χαρίζει θρέψη και πλούσια ενυδάτωση. Επιπλέον, αποτελεί μια ασπίδα προστασίας ενάντια στους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Συμβουλή: Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν sulfates, καθώς αφυδατώνουν την τρίχα και συμβάλλουν στην εμφάνιση φριζαρίσματος.

Conditioner Anti Frizz

Antifrezz Conditioner

Ολοκληρώστε τη θεραπεία για το φριζάρισμα και την ενυδάτωση των μαλλιών σας με ένα conditioner anti-frizz για μαλλιά που φριζάρουν. Έπειτα από το λούσιμο, απλώστε από τη μέση της τρίχας προς τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά και ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εφαρμόζετε και μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, για μεγαλύτερη προστασία της τρίχας.

Bonus Tips:

Bonus Tips

Ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα να χρησιμοποιήσετε, πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Ανάμεσα σε αυτά είναι:

  • Χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης
  • Συχνό κούρεμα για αφαίρεση των αφυδατωμένων άκρων
  • Χρήση πετσέτας μικροϊνών
  • Αποφυγή καθημερινού λουσίματος

    Ανακαλύψτε όλα τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης για μαλλιά με τάση να φριζάρουν στο okommotismou.

    Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

    Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

    Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.