Φροντίδα μαλλιών μετά τις διακοπές - TheResurrection

Ήλιος, θάλασσα, αέρας, αλάτι, εντυπωσιακά χτενίσματα σε γάμους και βαφτίσεις… όμορφες στιγμές που όμορφα ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου. Και μεταξύ μας τώρα, ε δε θυμώσουν και κάθε μέρα να βάλεις αντηλιακό στα μαλλιά σου. Μην αισθάνεσαι άσχημα, κανείς δε το θυμάται, ειδικά στις διακοπές! Επιστρέψαμε όμως, και τα μαλλιά μας χρειάζονται το δικό τους “self-care”. Παρακάτω σου έχουμε λοιπόν τους τρόπους με τους οποίους θα ¨αναστήσεις¨ τα μαλλιά σου!

·       Διατροφή

Όλα ξεκινούν εκ των έσω και ο κύριος τρόπος να δώσεις ένα boost στα μαλλιά σου είναι η σωστή διατροφή.Οι πρωτεΐνες (ψάρια, πουλερικά, γαλακτοκομικά, όσπρια, ξηροί καρποί) είναι απαραίτητες για τη σύνθεση της κερατίνης που χαρίζει λάμψη και ζωντάνια στα αφυδατωμένα μαλλιά, ενώ τα Ω-3 λιπαρά (σολομός, τόνος, πέστροφα, ρέγκα, σκουμπρί) και η βιταμίνη Η (ηλιόσποροι, ρύζι, αρακάς, φακές) ενισχύουν τη δύναμή τους, προστατεύοντάς τα από τη φθορά. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πηγή ψευδαργύρου που είναι απαραίτητος για την υγεία των μαλλιών. Και φυσικά πιες πολύ νερό!

·       Ενυδάτωση

Δε θα σου πούμε κάτι που δε ξέρεις εδώ, αλλά η επανάληψη είναι πάντα καλό πράγμα. Τα μαλλιά σου αυτή τη στιγμή πιθανότατα είναι εξαιρετικά αφυδατωμένα και θα πρέπει να τα ενυδατώσεις. Αρχικά, μη ξεχνάς ποτέ στο λούσιμο να βάζεις conditioner! Αυτή τη περίοδο όμως αντικατέστησε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα το conditioner με κάποια θεραπεία-μάσκα και άφησε τη να ενεργήσει αρκετή ώρα! Ακόμα, μη ξεχνάς να βάζεις λαδάκι στα μαλλιά σίγουρα μετά από κάθε λούσιμο, αλλά γι’ αρχή και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο στις άκρες. Στο okommotismou.gr θα βρεις όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς!

·       Styling

Givetoyourhairabreak… είναι ταλαιπωρημένα και χρειάζονται ξεκούραση τα μαλλιά σου, άσε για λίγο τη θερμότητα και το ¨βαρύ¨styling στην άκρη. Προμηθεύσου μία καλή βούρτσα ξεμπερδέματος με χοντρά δόντια, για να μη σπάει τα μαλλιά σου και κάνε φίλο σου το ¨Κρύο¨ styling! Αυτό πρακτικά σημαίνει ν΄αφήνεις τα μαλλιά σου όσο γίνεται να στεγνώνουν στον φυσικό ζεστό αέρα, να ξεχάσεις για λίγο ψαλίδια ισιώματος- σεσουάρ και να εστιαστείς σε πιο απλά χτενίσματα, όπως πλεξούδες και χαμηλά σινιόν σε χαλαρή εφαρμογή.

·       The usuals

Please don’t stop the… Suncare! Το αντηλιακό είναι πάντα ένας από τους πιο βασικούς συμμάχους σου, μη το αμελείς επειδή χειμωνιάζει, το χρειάζεσαι όλον τον χρόνο. Andlastbutnotleast, κάνε μία επίσκεψη στον κομμωτή σου. Ένα νέο κούρεμα ή έστω το να κόψεις τη ψαλίδα, και τα μαλλιά σου θα σ’ ευγνωμονούν, ειδικά αν κάνεις και μία πιο ειδική θεραπεία (κερατίνης ή βιταμινών) για μία έξτρα βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.