Συμβουλές για υγιή μαλλιά

Τα μαλλιά μας μπορούν να ακτινοβολούν ακόμα κι αν τα υποβάλλουμε σε συχνό πλύσιμο, στέγνωμα, βάψιμο, ίσιωμα και άλλα. Προσθέστε σε αυτό όλο τον ζεστό αέρα από της συσκευές με θερμότητα. Επειδή τα υποβάλλουμε σε αυτές τις διαδικασίες, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές περιποίησης μαλλιών και σας βοηθάμε να προστατεύετε και να διατηρείται τα μαλλιά σας όμορφα. 

Κανονικά μαλλιά

Τα κανονικά μαλλιά παράγουν ομοιόμορφη ποσότητα λίπους για αυτό διατηρούνται λαμπερά, ευκολοχτένιστα και χωρίς ψαλίδα. Είναι ένας τύπος μαλλιών που μπορεί να είναι "ιδανικός" δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει πάρα πολλές απαιτήσεις ή δυσκολίες κατά τον καθορισμό του.

·         Να λούζετε τα μαλλιά σας με συγκεκριμένο σαμπουάν για κανονικά μαλλιά.

·         Να χρησιμοποιείται ένα conditioner στις άκρες για να τα διευκολύνετε στο χτένισμα και να μην τα καταστρέψετε όταν τα σκουπίζετε.

·         Να εφαρμόζετε μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.

·         Εφαρμόστε θερμοπροστατευτικά προϊόντα για προστασία των μαλλιών σας από τη θερμότητα των εργαλείων styling  

Ξηρά μαλλιά

Σε αυτό το είδος μαλλιών η παραγωγή σμήγματος είναι ελάχιστη. Ως αποτέλεσμα τα μαλλιά είναι εύθραυστα, θαμπά και με ψαλίδα.

·         Εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών για ξηρά μαλλιά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να ενυδατώσετε και να διευκολύνετε το χτένισμα.

·         Εφαρμόστε ελαία κατάλληλα για τα μαλλιά: αργανέλαιο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, έλαιο αβοκάντο. 

·         Πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, καλό είναι να εφαρμόσετε προστατευτικό σπρέι ή κρέμα για τη θερμότητα των εργαλείων styling. Αυτές οι πηγές θερμότητας είναι πολύ επιθετικές για τα ξηρά μαλλιά και δεν ευνοούν την ενυδάτωση τους.

·         Προσπαθήστε να πάρετε καλής ποιότητας χτένες και βούρτσες ώστε να μην καταστρέψετε την τρίχα ή να κάνετε την επιδερμίδα των μαλλιών πιο τραχιά.

Λιπαρά μαλλιά

Ο λόγος που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά είναι η υπερβολική δουλειά των σμηγματογόνων αδένων. Είναι συνήθως μαλλιά χωρίς όγκο.

·         Χρησιμοποιώντας σαμπουάν για τα λιπαρά μαλλιά θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε  αυτή την άφθονη έκκριση και να επιτύχετε πιο εύπλαστα και λαμπερά μαλλιά.

·         Αν χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ή μάσκα, απαγορεύεται να τη βάλετε στις ρίζες.

·         Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Καλύτερα χλιαρό για αυτό το είδος μαλλιών.

·         Nα κάνετε απαλές κινήσεις ενώ τα στεγνώνετε.

Μαλλιά που φριζάρουν

Η υγρασία, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, ισοδυναμεί με το φριζάρισμα των μαλλιών το οποίο σίγουρα δεν αποτελεί μια ευχάριστη κατάσταση.

·         Να λούζεστε με χλιαρό νερό.

·         Για να μειώσετε το φριζάρισμα χρησιμοποιήστε σαμπουάν με ενυδατικά συστατικά.

·         Μία φορά την εβδομάδα να χρησιμοποιείται μια μάσκα για ενυδάτωση και λείανση.

·         Ψάξτε για προϊόντα που περιέχουν έλαια.

·         Πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, καλό είναι να εφαρμόσετε προστατευτικό σπρέι από τη θερμότητα στα μαλλιά σας.

·         Οι πετσέτες από μικροΐνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του φριζαρίσματος.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Παράγοντες όπως ο ήλιος και το χλώριο, οι τεχνικές εργασίες μαλλιών καθώς και το πιστολάκι αλλά και το ίσιωμα των μαλλιών, μεταξύ άλλων παραγόντων, μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά αφήνοντας τα θαμπά.

·         Σταματήστε να λούζετε τα μαλλιά σας με πολύ ζεστό νερό.

·         Ενυδατώστε τα μαλλιά σας.

·         Εφαρμόστε μάσκες που αναδομούν τα μαλλιά. 

·         Επιλέξτε το σωστό conditioner.

·         Χαμηλώστε τη Θερμοκρασία στα εργαλεία που χρησιμοποιείται για στέγνωμα και για styling.

·         Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά αντί να χρησιμοποιήσετε θερμότητα.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.