Πώς να χρησιμοποιώ τη πρέσα μαλλιών!

Η αγαπημένη μας πρέσα που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και ίσιωμα και κυματιστό και μπούκλα… το πολύ-εργαλείο μας δηλαδή. Παρόλα αυτά, και η πρέσα όπως και τα υπόλοιπα εργαλεία styling (μπιστολάκι, σίδερο για μπούκλες κ.λπ.), θέλουν μεγάλη προσοχή στο πως τα χρησιμοποιούμε για να μην μας μείνουν τα μαλλιά στο χέρι. Dramaqueenhere. Πάμε να δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις και πως.

Πρώτο και βασικό βήμα να διαλέξεις τη πρέσα με το σωστό φάρδος πλακών για τα μαλλιά σου. Αν έχεις μακριά πυκνά ή σγουρά μαλλιά θα χρειαστείς μία πρέσα με φαρδιές πλάκες. Αντίθετα αν έχεις κοντά και αδύναμα μαλλιά, τότε η ιδανική για εσένα είναι αυτή με τις λεπτές πλάκες. Επόμενο βήμα η θερμοκρασία. Η τάση μας είναι να βάζουμε τη πρέσα στο full της  θερμοκρασίας νομίζοντας ότι έτσι θα γίνουν πιο γρήγορα και καλύτερα. Και κάπως έτσι καταλήγεις με καμένο μαλλί. Σε γενικές γραμμές τη πρέσα θα πρέπει να τη χρησιμοποιείς στους 180 βαθμούς και όχι παραπάνω. Αν δε, έχεις λεπτή και αδύναμη τρίχα τότε και στους 160 μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της. Μην ξεχνάς πως τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά θέλουν χαμηλότερη θερμοκρασία.

          Ας περάσουμε στη προετοιμασία των μαλλιών τώρα. Είναι απαραίτητο να έχεις στεγνώσει πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σου. Ιδανικά θα θέλαμε να έχεις λουστεί από το περασμένο βράδυ για να έχει προλάβει να εξαφανιστεί κάθε ίχνος υγρασίας. Διότι υγρασία στα μαλλιά και καυτό σίδερο ίσον κατεστραμμένα μαλλιά. Και επειδή θέλουμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας, πάντα μα πάντα χρησιμοποιούμε σπρέι ή κρέμα θερμοπροστασίας πριν τη διαδικασία του styling. Χτένισε τα μαλλιά σου απαλά από τη κορυφή ως τις άκρες για να πάει παντού το προϊόν και φρόντισε και πάλι να μην έχει μείνει υγρασία στα μαλλιά γιατί μόλις είπαμε τι συμβαίνει.

Και ήρθε η ώρα η πρέσα να κάνει τα μαγικά της στα μαλλιά σου. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τέσσερα τμήματα αν έχεις πυκνά μαλλιά ή σε έξι αν έχεις αδύναμα μαλλιά. Περνάς τη πρέσα από κάθε τούφα μία φορά. Αφού κρυώσει μπορείς να τη περάσεις max άλλη μία φορά. Προσοχή μην επιμείνεις σε κάποιο σημείο για πολλά λεπτά. Tiptime:Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου, τράβηξε τη πρέσα με τα μαλλιά προς τα πάνω για να δώσεις όγκο στο χτένισμα σου.

Αφού τελειώσεις με τη πρέσα φρόντισε να τη καθαρίσεις. Ναι, μετά από κάθε χρήση. Τα διάφορα προϊόντα θερμοπροστασίας και styling που χρησιμοποιούμε αφήνουν υπολείμματα και λεκέδες στις πλάκες. Για να τη καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί που θα έχεις εμποτίσει σε οξυζενέ ή μια πάστα από μαγειρική σόδα, και πέρασε τις πλάκες λίγο πριν η πρέσα κρυώσει εντελώς.

Μπες στο okommotismou.gr για να διαλέξεις τη πρέσα που σου ταιριάζει και να ξεκινήσεις το styling.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.