Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το αλάτι

Αν κρίνουμε από τα posts στο Instagram feed μας, για πολλούς από εσάς το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Και τι σημαίνει καλοκαίρι; Σημαίνει άμμος, ήλιος, και θάλασσα. Αλλά όσο υπέροχα και αν φαίνονται τα μαλλιά σας όταν βγαίνετε από το νερό, με αυτό το ατημέλητο wet look, τόσο κακό τους κάνετε μένοντας με το αλάτι κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε παρακάτω το γιατί.

Γιατί το αλάτι κάνει κακό στα μαλλιά μου;

Πολλές φορές όταν θέλουμε να κάνουμε απολέπιση στο σώμα μας χρησιμοποιούμε προϊόντα (φυσικά ή μη) τα οποία περιέχουν κάποιου είδους λειαντικό το οποίο θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα. Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργεί το αλάτι στα μαλλιά μας. Καθώς τρίβεται πάνω στο κεφάλι μας, καταστρέφει την εξωτερική στιβάδα της τρίχας και έτσι αφαιρεί την υγρασία και τα θρεπτικά της συστατικά, ακόμα και το χρώμα. Αποτέλεσμα είναι θαμπά, ξηρά και αδύναμα μαλλιά.

Παρόλο που όλοι οι τύποι μαλλιών είναι επιρρεπείς σε αυτή τη φθορά, όσο ταλαιπωρημένα είναι ήδη τα μαλλιά μας τόσο πιο πιθανό είναι να χειροτερέψουν με το αλάτι. Ειδικά τα βαμμένα μαλλιά που έχουν ήδη υποστεί φθορά στην εξωτερική τους στοιβάδα (προκειμένου να εισχωρήσει το χρώμα) είναι από τα πιο ευάλωτα. Επίσης, το αλάτι ερεθίζει το στέλεχος της τρίχας και δημιουργεί φλεγμονές, κάτι που επίσης επηρεάζει το χρώμα.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλάτι

Δυστυχώς στην Ελλάδα το να αποφύγουμε την παραλία θα ήταν τουλάχιστον ανέφικτο, εκτός αν είστε από τους ανθρώπους που το καλοκαίρι… παίρνουν τα βουνά. Για τους υπόλοιπους από εμάς λοιπόν σας έχουμε κάποιες εύκολες συμβουλές για να καταπολεμήσετε τη φθορά που προκαλεί το αλάτι στα μαλλιά μας.

  • Αν βρίσκεστε σε μια παραλία που έχει διαθέσιμα ντους, μην… τα σνομπάρετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αφού βγείτε από τη θάλασσα να πάτε για ένα γρήγορο λούσιμο για να ξεπλύνετε ίχνη αλατιού.

  • Προτού βουτήξετε στη θάλασσα, βρέξτε τα μαλλιά μας με λίγο φρέσκο νερό. Αν βουτήξετε κατευθείαν με στεγνά μαλλιά, τείνουν να απορροφούν περισσότερο αλάτι.

  • Χρησιμοποιείστε μία καλοκαιρινή μάσκα μαλλιών! Στο okommotismou.gr έχουμε προϊόντα που προστατεύουν από τον ήλιο και το αλάτι.

  • Αν χρησιμοποιείτε κάποιο σεσουάρ για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας αφού γυρίσετε από την παραλία, τότε… μην! Αν παρόλα αυτά επιμένετε, να το χρησιμοποιήσετε στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

  • Τέλος, αν θέλετε την καλύτερη δυνατή προστασία τότε αυτή είναι το αγαπημένο (από τις μαμάδες μας) σκουφάκι! Πιστέψτε μας, τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν! Βρείτε ένα stylish σκουφάκι, εφαρμόστε από πριν μία θεραπεία στα μαλλιά σας και θα τα έχετε λαμπερά και υγιή για όλο το χρόνο!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.