Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου;

Μιλάμε πάντα για τις διαδικασίες και τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά μας, αλλά συχνά ξεχνάμε ν’ αναφερθούμε στη πιο σταθερή μας ρουτίνα απ’ όταν ήμασταν παιδιά…το να χτενίσουμε – βουρτσίσουμε τα μαλλιά μας. Επειδή όμως είναι μία τόσο παλιά ρουτίνα και η επιστήμη έχει προχωρήσει, άρα και οι πληροφορίες που έχουμε, ακόμα και για το βούρτσισμα των μαλλιών μας, είναι λογικό να παραμένουμε σε κάποια λανθασμένα μονοπάτια που τελικά κάνουν περισσότερο κακό απ’ ότι καλό. Για να μπούμε στο θέμα, το με ποια βούρτσα χτενίζεσαι μπορεί να βοηθήσει και ν’ αναδείξει τα μαλλιά σου ή πολύ απλά μπορεί να τα καταστρέψει μια βουρτσιά τη φορά. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου.

·       Για λεπτά μαλλιά: Οι καλύτερες βούρτσες για λεπτά μαλλιά είναι οι πολύ μαλακές, ιδανικά με τρίχες χοίρου, οι οποίες είναι απαλές στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής και μεγιστοποιούν τη φυσική λάμψη. Έχουν άκαμπτες τρίχες που βοηθούν στο ξεμπέρδεμα χωρίς να τραβούν τα μαλλιά.

·       Για πυκνά μαλλιά: Μια βούρτσα paddle (επίπεδη) είναι η καλύτερη για πυκνά μαλλιά. Δοκίμασεμία με συνδυασμό από τρίχες χοίρου και νάιλον καρφίτσες. Οι νάιλον καρφίτσες είναι αρκετά σκληρές για να βουρτσίζουν γρήγορα τα πυκνά μαλλιά και οι τρίχες χοίρου αυξάνουν τη λάμψη αναδιανέμοντας τα φυσικά έλαια της κεφαλής σου.

·       Για μακριά μαλλιά: Οι βούρτσες paddle(επίπεδες) μπορούν είναι καλές για μακριά μαλλιά, επειδή σου επιτρέπουν να βουρτσίσεις μια μεγάλη μερίδα μαλλιών ταυτόχρονα, εξαλείφοντας τους κόμπους και αναδιανέμοντας και πάλι τα φυσικά έλαια της κεφαλής σου.

·       Για αραιά μαλλιά: Μια βούρτσα με μαλακές τρίχες είναι η καλύτερη για αραιά μαλλιά γιατί είναι απαλή και δεν «σπάει» τα μαλλιά σου. Αν ψάχνεις για περισσότερο όγκο στο στέμμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα κρεπαρίσματος, η οποία είναι μικρότερη και έχει σχεδιαστεί για να φτάνει στη ρίζα της τρίχας.

·       Για σγουρά μαλλιά: Τα άτομα με σγουρά μαλλιά μπορεί να προτιμούν να χρησιμοποιούν μια στιβαρή χτένα με φαρδιά δόντια ενώ κάνουν ντους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φριζαρίσματος και του σπασίματος που μπορεί να προκύψει με το χτένισμα των ξηρών σγουρών μαλλιών. Οι βούρτσες που ξεμπερδεύουν και έχουν σκληρές τρίχες λειτουργούν επίσης καλά.

·       Για ίσια μαλλιά:Οι βούρτσες paddle (επίπεδες) λειτουργούν καλά σε ίσια, μακριά μαλλιά, επειδή μπορούν να δουλέψουν σε πολλές τρίχες ταυτόχρονα ενώ κατανέμουν ομοιόμορφα τα έλαια. Μια βούρτσα με λαστιχένιο μαξιλαράκι λειτουργεί καλά για τα ίσια μαλλιά που είναι επιρρεπή στον στατικό ηλεκτρισμό.

·       Για να αποφύγεις το σπάσιμο: Εάν τα μαλλιά σου σπάνε επειδή έχουν κόμπους, είναι καλύτερο να επιλέξεις μια βούρτσα που ξεμπερδεύει με εύκαμπτες τρίχες σχεδιασμένες να λυγίζουν μαζί με τα μαλλιά χωρίς να προκαλούν ζημιά ή σπάσιμο.Για μαλλιά που είναι αδύναμα ή εύθραυστα, χρησιμοποίησε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, ιδανικά χοίρου (ή παρόμοιας συνθετικής έκδοσης) οι οποίες είναι απαλές για τα μαλλιά.

Μπες τώρα στο okommotismou.gr και βρες την ιδανική βούρτσα για εσένα που θα αναδείξει τα μαλλιά σου!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.