5 αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση

Τριχόπτωση.

Σίγουρα και με το που διάβασες τη λέξη ένιωσες ένα ρίγος στο σβέρκο σου, ειδικά αν είσαι γυναίκα μιας που για τους άντρες… ε, είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, τουλάχιστον για το 50% από αυτούς. Κι αν αυτή τη στιγμή έχεις ένα βλέμμα απορίας διαβάζοντας τις λέξεις «τριχόπτωση» και «γυναίκες» μαζί, σε πληροφορούμε ότι η τριχόπτωση στις γυναίκες είναι μία πραγματικότητα που έχει σοβαρές αισθητικές αλλά, κυρίως, ψυχολογικές συνέπειες. Για αυτό κι εμείς εδώ στο okommotismou.gr θα σου δώσουμε μερικές από τις πιο sos συμβουλές για το πώς να κρατήσεις τα μαλλιά σου στη… θέση τους για περισσότερο!

Σωστή διατροφή; Πλούσια μαλλιά

Ξεκινάμε από ένα γεγονός και ένα κλισέ. H τριχόπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα γονίδιά μας. Δυστυχώς, μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά και πάλι να βλέπεις μία αραίωση στα μαλλιά σου. It is what it is. Το κλισέ είναι πως… είμαστε ό,τι τρώμε! Άρα μπορεί γονιδιακά να είσαι «προγραμματισμένη» να έχεις πιο αραιά μαλλιά, παρόλα αυτά αν κάνεις μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο θα σταματήσεις να βλέπεις τα μαλλιά σου στο ντους να φεύγουν τούφες, αλλά θα τα βοηθήσεις να μακρύνουν και πιο γρήγορα. Ξηροί καρποί, φασόλια, κοτόπουλο και ψάρι είναι οι καλύτεροί σου φίλοι.

Ενυδατωμένα μαλλιά σημαίνει πυκνά μαλλιά

ΝΕΡΟ! Το νερό είναι η βάση για την καλή μας υγεία και το κεφάλι μας δεν αποτελεί εξαίρεση, ίσα-ίσα! Και το καλύτερο; Το νερό είναι παντού, άφθονο και μόλις λίγα βήματα μακριά από οπουδήποτε και αν είσαι! Βάλε λοιπόν μία υπενθύμιση στο κινητό σου κάθε μία ώρα που είσαι ξύπνια να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Τουλάχιστον πίνε 8 ποτήρια την ημέρα! Θα δεις θεαματική αλλαγή στην πυκνότητα και την όψη των μαλλιών, plus θα βελτιώσεις σημαντικά το δέρμα και τα νύχια σου.

Μαλλί από σίδερο!

Κακό λογοπαίγνιο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η έλλειψη σιδήρου είναι από τις πιο σημαντικές αιτίες τριχόπτωσης. Δε σου λέμε να τρέξεις στο κοντινότερο φαρμακείο τώρα και να στοκάρεις σε συμπληρώματα, ωστόσο αν πάσχεις από αναιμία ή στις τελευταίες εξετάσεις σου τα επίπεδα σιδήρου σου ήταν λίγο χαμηλά, τότε καλό είναι να φροντίσεις να τα ανεβάσεις. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι θα δεις σημαντική αλλαγή και στην πυκνότητα των μαλλιών σου!

Εξίσου σημαντική με το σίδηρο είναι και η βιταμίνη Β12 η έλλειψη της οποίας μπορεί να είναι καταστροφική στο να έχεις πλούσια και υγιή μαλλιά. Ειδικά αν ακολουθείς μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή, θα σου συστήναμε ένα συμπλήρωμα βιταμινών Β12.

Θες πυκνά μαλλιά; Χαλάρωσε!

Εντάξει, το να λες σε κάποιον «ηρέμησε» είναι ίσως η χειρότερη (αλλά η πιο εύκολη) συμβουλή που μπορείς να δώσεις. Εμείς απλά θα σου πούμε ότι η έκφραση «θα μου πέσουν τα μαλλιά μου από το άγχος» έχει δόση αλήθειας για αυτό και η συμβουλή που θα σου δώσουμε είναι να φροντίζεις τόσο σωματικά όσο και ψυχικά τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς να κάνεις «διαλείμματα» από τα πάντα, από την καθημερινότητα, από τη δουλειά, από τα οικογενειακά βάρη.

Και πού και πού, πες στον/στη σύντροφό σου να σου κάνει ένα μασάζ στο κεφάλι! Πίστεψέ μας, βοηθάει!

Τα μαλλιά μας είναι υπόθεση… ορμονική

Οι ορμόνες είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τα μαλλιά μας. Για αυτό και πολλές φορές οι μέλλουσες ή οι νέες μαμάδες βλέπουν τα μαλλιά τους να αραιώνουν. Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα θέλαμε να σου πούμε πως αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες και ιδιαίτερα στη δεύτερη τα νέα είναι ευχάριστα! Η τριχόπτωση στις νέες μαμάδες είναι παροδική και συνήθως τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν και πάλι την παλιά τους πυκνότητα μέσα σε έξι με οκτώ μήνες και το νέο μέλος της οικογένειας θα μπορεί να στα τραβάει χωρίς κανένα πρόβλημα!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.