Οδηγός για το τέλειο ξανθό ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος

[The ultra-blonde guide]

Οδηγός για το τέλειο ξανθό ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος

            Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο πως το ξανθό είναι για συγκεκριμένα δέρματα και μόνο και να σε βοηθήσουμε ν’ αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου να πειραματιστεί και να δοκιμάσει το διαχρονικό και παιχνιδιάρικο αυτό χρώμα μαλλιών. Ξέρουμε όλοι άλλωστε πως το ξανθό δε φεύγει ποτέ από τη μόδα! Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα διαλέξεις τη κατάλληλη απόχρωση ξανθού για εσένα.

Γι’ αρχή πρέπει να ξέρουμε σε τι καμβά πάμε να χρωματίσουμε, που σημαίνει να προσδιορίσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου. Χωρίζουμε το δέρμασε ζεστό, ψυχρό ή ουδέτερο τόνο. Για να το κάνεις αυτό απλά κοίταξε τις φλέβες στον καρπό σου. Αν είναι κυρίως μπλε και μωβ, έχεις ψυχρό τόνο, εάν είναι κυρίως πράσινο, έχεις ζεστό τόνο και αν είναι ένα μείγμα και των δύο έχεις έναν ουδέτερο τόνο – και επομένως περισσότερες επιλογές.. Σε γενικές γραμμές, οι πιο χλωμές, ροζ αποχρώσεις του δέρματος ταιριάζουν με ψυχρές – ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, ενώ τα πιο σκούρα ή πιο κίτρινα / χρυσαφί δέρματα ταιριάζουν σε χρυσές ή μελί αποχρώσεις. Πάμε να τα αντιστοιχίσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα:

·       Εάν έχεις ψυχρούς τόνους επιδερμίδας οι ξανθές αποχρώσεις που σου ταιριάζουν καλύτερα είναι οι φυσικές, εξαιρετικά ανοιχτό/πλατινέ ξανθό, σταχτί ή ανοιχτό μπεζ ξανθό και το ροζ ξανθό. Απέφυγε το ξανθό σε κίτρινους τόνους.

·       Εάν έχεις ζεστούς τόνους επιδερμίδας οι ξανθές αποχρώσεις που σου ταιριάζουν είναι οι σοκολατένιες, χρυσές, μελί, χάλκινες και καστανές αποχρώσεις ξανθού, όπως επίσης οι αποχρώσεις καραμέλας και καστανού ξανθού. Απέφυγε το πλατινέ και τις σταχτί/ασημί αποχρώσεις ξανθού.

Σε συνδυασμό με τον τόνο του δέρματος σου θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και την απόχρωση των ματιών σου. Οι απαλές, πολυτονικές αποχρώσεις συμπληρώνουν όμορφα τα πιο ανοιχτά χρώματα ματιών, ενώ τα πιο βαθιά, πιο πλούσια ξανθά κολακεύουν ένα πιο σκούρο μάτι.

            Αφού βρεις ποια απόχρωση είναι η καλύτερη για εσένα υπάρχουν μερικά πράγματα ακόμα που θα πρέπει να υπολογίσεις. Όπως, πόσο χρόνο και κόπο μπορείς να αφιερώσεις για τη συντήρηση του χρώματος σου; Εδώ ουσιαστικά θα διαλέξεις το πόσο θα επηρεαστεί η ρίζα σου και άρα πόσο συχνά θα επισκέπτεσαι το κομμωτήριο. Πιο συγκεκριμένα ξανθά με χαμηλή συντήρηση (πιο αραιά ραντεβού στον κομμωτή κ.λπ.) είναι το Foilyage, το Balayage, το Ombreκαι το ξανθό με πιο σκούρα ρίζα. Αντίθετα ξανθά μέτριας έως υψηλής συντήρησης είναι το πλατινέ, το ψυχρό ξανθό και τα babylights.

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό σημείο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η κατάσταση των μαλλιών σου. Το χρώμα σου θα είναι μόνο τόσο καλό όσο η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σου. Φρόντισε να είναι υγιή, τόσο πριν από την αλλαγή όσο και μετά.Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς σαμπουάν, conditionerκαι μάσκες ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Στο okommotismou.grθα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το ξανθό χρώμα των μαλλιών σου, αλλά και την υγεία τους.

 

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.