Κρύο νερό για πιο υγιή μαλλιά

Keep it cool | Κρύο νερό για πιο υγιή μαλλιά

Πολλές φορές στο κομμωτήριο, κατά τη διάρκεια του λουσίματος, θα σε ρωτήσουν «πώς είναι το νερό;» και εσύ θα απαντήσεις «λίγο πιο ζεστό θα το ήθελα». Άλλες φορές θα κάνεις το καθιερωμένο σου ντους στο σπίτι και το μπάνιο σου θα έχει γεμίσει από υδρατμούς θυμίζοντας ανατολίτικο χαμάμ. Μπορεί τέλος να είσαι από τους ανθρώπους που αρνούνται να κάνουν μπάνιο αν το νερό δεν είναι 2-3 βαθμούς κάτω από το σημείο βρασμού.

Σε εσένα λοιπόν, λέμε πως αυτή σου η συνήθεια, το να λούζεσαι με ζεστό ή και καυτό νερό, ίσως είναι η αιτία που τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο λαμπερά και υγιή όσο θα ήθελες.

Το κρύο νερό είναι… «ασπίδα» για τα μαλλιά

Αν θες να δεις το χρώμα των μαλλιών σου ή τα οφέλη από μία θεραπεία ή ακόμα και από ένα conditioner, να διαρκούν περισσότερο, τότε το «δροσερό» ξέβγαλμα είναι μονόδρομος. Και αυτό γιατί το κρύο νερό βοηθάει στο να «σφραγιστεί» η εξωτερική στιβάδα της τρίχας και να κρατήσει μέσα όλα τα καλούδια που αυτή χρειάζεται για να είναι λαμπερή και υγιής! Προσοχή! Λέμε «ξέβγαλμα» και όχι απαραίτητα λούσιμο γιατί το ζεστό νερό έχει και αυτό τη χρησιμότητά του. Όπως το κρύο βοηθάει στο να «σφραγίσει» η τρίχα, το ζεστό τη βοηθάει να ανοίξει. Έτσι η σωστή μέθοδος είναι να ξεκινάς το λούσιμο με ζεστό νερό για να ανοίξει η τρίχα και να δεχτεί τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, και στο τέλος να τελειώνεις με κρύο νερό.

Βοηθάει στο styling

Το κρύο νερό δημιουργεί επίσης τις κατάλληλες συνθήκες για να εφαρμόσουμε καλύτερα τα προϊόντα styling. Σκέψου το σαν μία επιφάνεια, έναν τοίχο για παράδειγμα. Όσο πιο λείος είναι, τόσο πιο ομοιόμορφα μπορείς να τον βάψεις χωρίς να χρειάζεται δεύτερο και τρίτο χέρι. Το ίδιο ισχύει και για την τρίχα.

Ενισχύει τα φυσικά έλαια της τρίχας

Όπως έχουμε πει πολλές φορές μέσα από αυτό το blog, τα φυσικά έλαια της τρίχας είναι ο καλύτερός της σύμμαχος. Για αυτό και πρέπει να τα προστατεύουμε εάν θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά και ένας τρόπος είναι το λούσιμο με κρύο νερό. Συγκεκριμένα, το κρύο νερό εμποδίζει την απώλεια των φυσικών ελαίων της τρίχας και ταυτόχρονα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του condioner, διατηρεί περισσότερο τη βαφή σου και ενισχύει τη διάρκεια της θεραπείας με κερατίνη. Αντίθετα, το ζεστό νερό αφαιρεί (ίσως και εντελώς) τα φυσικά έλαια της τρίχας αλλά και όλα τα οφέλη οποιασδήποτε θεραπείας.

Για αυτό λοιπόν, τώρα που ο καιρός αρχίζει και σιγά-σιγά ζεσταίνει, είναι καλή ιδέα να «αγκαλιάσεις» το κρύο νερό στο λούσιμό σου. Στο κάτω-κάτω μιλάμε μόνο για το τελευταίο ξέβγαλμα. Σφίξε τα δόντια, κλείσε το ζεστό και δε θα το μετανιώσεις!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.