ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μαλλιά και η επιδερμίδα εκτίθενται σε υψηλής έντασης ηλιακή ακτινοβολία και σε υπεριώδη ακτινοβολία. Αν εκτός από την έκθεση στην ακτινοβολία προσθέσουμε την επίδραση του αέρα και του θαλασσινού ή χλωριωμένου νερού, τότε μπορεί να προκληθεί φθορά στη δομή της τρίχας. τα επίπεδα υγρασίας των μαλλιών μειώνονται, τα λιπίδια λιγοστεύουν και η πρωτεϊνική δομή της τρίχας αποδυναμώνεται. Τα μαλλιά γίνονται πορώδη και το χρώμα τους ξεθωριάζει.

Η υψηλής ενέργειας υπεριώδης ακτινοβολία επιδρά στα μαλλιά κυρίως με δύο τρόπους

1.      Η υπεριώδης ακτινοβολία (UVA, UVB) καταστρέφει τη μελανίνη, τη φυσική χρωστική ουσία των μαλλιών. Η μελανίνη δρα ως φυσικό φίλτρο προστασίας της επιδερμίδας και των μαλλιών από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αλλοίωση του χρώματος επηρεάζει και τα βαμμένα μαλλιά των οποίων το χρώμα εξασθενεί ορατά.

2.      Η υπεριώδης ακτινοβολία αντιδρά με τα κατάλοιπα των μετάλλων στα μαλλιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν την πρωτεϊνική δομή της τρίχας και στη φθορά του κεράτινου, προστατευτικού περιβλήματός της.

Πώς επηρεάζει τα μαλλιά το θαλασσινό και χλωριωμένο νερό και ο χαλκός

Το χλώριο χρησιμοποιείται στο νερό της πισίνας για να εξοντώσει τους μικροοργανισμούς και τα βακτήρια. Προκαλεί χημικές αντιδράσεις στα μαλλιά που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αλλοίωση των συστατικών στοιχείων και των φυσικών ιδιοτήτων τους, καθώς και σε αλλαγή του ηλεκτρικού φορτίου των μεταλλικών στοιχείων που περιέχονται στην τρίχα.

Το χλώριο καταστρέφει επίσης τα λιπίδια που σχηματίζουν τον απαραίτητο προστατευτικό μανδύα της τρίχας και συγχρόνως διαβρώνει την κυτταρική μεμβράνη που περιέχει τα λιπίδια. Έτσι τα μαλλιά χάνουν την λάμψη και την ευελιξία τους και γίνονται πιο ευάλωτα στην φθορά από το styling.

Το θαλασσινό νερό ξηραίνει τα μαλλιά. Έχει ωσμωτική δράση που σημαίνει ότι απορροφάει την υγρασία των μαλλιών. Όπως η επιδερμίδα έτσι και τα μαλλιά μπορεί να γίνουν γρήγορα πορώδη και ξηρά. Οι πρώτες ενδείξεις ξηρότητας είναι η δυσκολία στο χτένισμα και οι μπλεγμένες άκρες.

Μια ακόμη γνωστή αιτία φθοράς είναι ο χαλκός που βρίσκεται στο πόσιμο νερό. Ο χαλκός αντιδρά με την επιφάνεια της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτούν μία πρασινωπή απόχρωση που παρατηρείται κυρίως σε άτομα με φυσικά ξανθά μαλλιά ή ντεκαπάζ.

                                                                  

 

 Εμφανή σημάδια ανεπαρκούς προστασίας από τον ήλιο και το νερό

·        ξεθώριασμα και αλλοίωση του χρώματος

·        Αίσθηση ξηρότητας και ταλαιπωρημένα μαλλιά

·        Ερεθισμένο δέρμα στο κεφάλι με αίσθηση τραβήγματος

·        Μαλλιά που μοιάζει να έχουν χάσει τη λάμψη τους

Ποιοι πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με αντηλιακή προστασία μαλλιών

·        Γυναίκες και άντρες πριν και μετά τις διακοπές

·        Χρήση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη

·        Όσοι ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες

·        Πελάτισσες με βαμμένα μαλλιά

·        Άντρες με πρόβλημα αραίωσης και μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο

Προσοχή όμως

Μετά την έκθεση στον ήλιο τα κατάλοιπα αντηλιακού, θαλασσινού και χλωριωμένου νερού θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα μαλλιά και την επιδερμίδα. Αυτό θα βοηθήσει στην επανόρθωση και την εξισορρόπηση της υγρασίας τους.

Εξοπλιστείτε λοιπόν με απαραίτητα καλοκαιρινά σας προϊόντα και ...καλές διακοπές!!!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.