Είναι το νερό δεντρολίβανου το μυστικό για καλύτερα μαλλιά;

Μία μικρή βόλτα στο TikTok αρκεί για να δεις αμέτρητα βίντεο με γυναίκες (και άντρες) να ορκίζονται για την αποτελεσματικότητα του δεντρολίβανου στην υγεία των μαλλιών τους. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το «μαγικό» δεντρολίβανο είναι το «μαγικό φίλτρο» που σταματάει την τριχόπτωση και ενισχύει την τριχοφυΐα. Ακόμα και ο ίδιος ο Superman (Henry Cavil) είναι ένας από τους πιο φανατικούς οπαδούς του δεντρολίβανου!

Είναι όμως το δεντρολίβανο το «θαύμα» που ισχυρίζονται οι οπαδοί του ή πρόκειται για ένα ακόμα trend όπως τόσα άλλα που ήρθαν και πέρασαν; Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σου παραθέσουμε την αλήθεια για να ξέρεις τι να περιμένεις από ένα φυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απλά ένα νόστιμο αρωματικό.

Η πραγματικότητα

Εάν θέλεις μία εύκολη απάντηση για το αν το νερό δεντρολίβανου βοηθάει στην ανάπτυξη και την υγεία της τρίχας αυτή η απάντηση είναι ναι. Αντίθετα με άλλα «γιατροσόφια» υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως το δεντρολίβανο βοηθάει στην υγεία της τρίχας αλλά και του τριχωτού της κεφαλής γενικότερα. Ίσως όμως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του δεντρολίβανου είναι πως μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην...

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Κι όμως, ο… Superman έχει ένα κάποιο δίκιο! Μελέτες έχουν δείξει πως το δεντρολίβανο βοηθάει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης χάρη στις φυσικές ιδιότητές του. Συγκεκριμένα το δεντρολίβανο:

  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

  • Ενισχύει την ανάπτυξη των νεύρων

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Αντίθετα λοιπόν με άλλα «γιατροσόφια της γιαγιάς», υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που ενισχύουν την άποψη πως το δεντρολίβανο αυξάνει την τριχοφυΐα. Σε αυτό το σημείο βέβαια θα πρέπει να πούμε πως το νερό δεντρολίβανου δεν είναι το «μαγικό φίλτρο» που θα σε κάνει Ραπουνζέλ μέσα σε μία νύχτα. Υπάρχουν τύποι μαλλιών που επωφελούνται περισσότερο από άλλους ιδιαίτερα τα μαλλιά που αραιώνουν από ορμονικές αιτίες, από προχωρημένη ηλικία αλλά και σαν αποτέλεσμα πιτυρίδας.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Όπως σε κάθε θεραπεία, η συνέπεια είναι το κλειδί για ένα σωστό αποτέλεσμα. Προφανώς και με μία χρήση δε θα δεις κάποια αλλαγή, αλλά μην αποθαρρυνθείς. Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να δεις τα αποτελέσματα από το νερό δεντρολίβανου στα μαλλιά σου. Μάλιστα σε μία κλινική μελέτη τα πρώτα αποτελέσματα έκαναν την εμφάνισή τους μετά από έξι περίπου μήνες.

Πώς το χρησιμοποιώ;

Το να φτιάξεις νερό δεντρολίβανου είναι μια πολύ απλή διαδικασία και απαιτεί μόνο νερό και δεντρολίβανο! Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

  1. Ζέστανε δύο κούπες νερό μέχρι να βράσει

  2. Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο (μία αν έχει αποξηραμένο)

  3. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το δεντρολίβανο να βράσει για περίπου 20 λεπτά με κλειστό καπάκι

  4. Αφαίρεσε το δεντρολίβανο και άσε το νερό να κρυώσει

Αυτό ήταν! Ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις είναι να το βάλεις σε ένα μπουκάλι σπρέι και να το ψεκάζεις στα μαλλιά σου μετά το ντους!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.