sun_protection_myths (part1)

10 Μύθοι για την προστασία από τον ήλιο (Part 1)

Και να λοιπόν που οι ζέστες ήρθαν για τα καλά. Οι παραλίες αρχίζουν και γεμίζουν, οι θάλασσες ζεσταίνουν και το λευκό χρώμα μας «κληρονομιά» ενός δύσκολου χειμώνα, αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται… σοκολατί! Βέβαια ο δρόμος από το άσπρο στο μαύρο είναι αρκετά επικίνδυνος και προκειμένου να μην περάσουμε από το… κόκκινο πρώτα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Το βασικό μας «όπλο» σε αυτό μας το ταξίδι είναι φυσικά το αντιηλιακό μας. Και εδώ στο okommotismou.gr έχουμε ακριβώς ό,τι θα χρειαστείς για να προστατευτείς και να μαυρίσεις με ασφάλεια!

Ωστόσο, επειδή κατά καιρούς πολλά ακούγονται σχετικά με την προστασία από τον ήλιο, παρακάτω σας έχουμε τους 10 πιο συχνούς «μύθους» που πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να πιστεύουμε για να είμαστε 100% ασφαλείς!

  1. Δεν καίγομαι όταν έχει σύννεφα

Πολλές φορές το έχουμε ακούσει. «αααα, έχει συννεφιά σήμερα δε θα καούμε/μαυρίσουμε». Δυστυχώς αυτό όχι απλά δεν ισχύει αλλά είναι και από τους μεγαλύτερους κινδύνους του καλοκαιριού. Βλέπεις, η ακτινοβολία που «μαυρίζει» αλλά ταυτόχρονα είναι και βλαβερή, είναι η UV (υπεριώδης) η οποία, όχι απλά διαπερνάει τα σύννεφα αλλά μπορεί να ενισχυθεί από την αντανάκλασή τους.

  1. Θα φορέσω αυτό το make-up που έχει και προστασία από τον ήλιο και θα είμαι μια χαρά

Μεγάλη παγίδα. Και αυτό γιατί ναι μεν, τα make-up και τα foundations έχουν κάποια προστασία από τον ήλιο, όχι όμως για ολόκληρη την ημέρα. Για παράδειγμα, ένα προϊόν με SPF30 προστασία, σε κρατάει ασφαλή μόλις μέχρι δύο ώρες.

  1. Δεν έβαζα αντιηλιακό όταν ήμουν παιδί, άρα τώρα δεν έχει και τόσο νόημα

Επίσης μεγάλο λάθος που οφείλεται σε παρανόηση. Ναι, τα πρώτα 10 χρόνια η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία διπλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος κάποια στιγμή στη ζωή μας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο κίνδυνος παύει να υπάρχει όταν ενηλικιωνόμαστε.

  1. Έχω βάλει αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 50 άρα θα κάτσω περισσότερη ώρα στον ήλιο

Ίσως από τους μεγαλύτερους μύθους. Ας τα πούμε λοιπόν με το όνομά τους. Ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30 προστατεύει από το 96,7% των υπεριωδών ακτινοβολιών ενώ ένα με δείκτη προστασίας 50 από το 98%. Η διαφορά των δύο λοιπόν είναι 1,3%. More is better μεν, ωστόσο αν χρησιμοποιείς ένα αντιηλιακό με SPF30 το οποίο ανανεώνεις κάθε 2 ώρες είσαι σούπερ προστατευμένη.

  1. Έχω βάλει fake tan, δεν χρειάζομαι αντιηλιακό

Κάποια προϊόντα fake tan προσφέρουν υψηλή αντιηλιακή προστασία. Παρόλα αυτά, όπως κάθε αντιηλιακό, όσο ψηλό SPF και αν έχει, προσφέρει προστασία για περίπου 2 ώρες. Που σημαίνει πως μετά, αν δεν ανανεώσουμε, είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι.

Stay tuned για τη συνέχεια στο επόμενο Blog!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.