sun_hair

Προστατεύουμε (και) τα μαλλιά μας από τον ήλιο.

Έχουμε πει (και ξαναπεί) πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε ξανά και ξανά αντηλιακό κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών για την πρόληψη της βλάβης του δέρματος. Γνωρίζατε όμως ότι ο ήλιος μπορεί να βλάψει εξίσου και τα μαλλιά σας;

Εάν τα μαλλιά σας έχουν παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, οι ακτίνες UVA και UVB μπορεί να βλάψουν το εξωτερικό κάλυμμα της τρίχας. Η ζημιά από τον ήλιο μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή αποχρωματισμού, ξηρότητας, σπασμένων άκρων, λέπτυνσης και φριζαρίσματος. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά έχουν ξηρή όψη και αίσθηση και δεν στιλιζάρονται εύκολα. Κοινώς, οι όμορφες μπούκλες που παιδεύτηκες να φτιάξεις, θα εξαφανιστούν σχετικά γρήγορα και τσάμπα ο κόπος σου.

Πώς ο ήλιος μπορεί να βλάψει την τρίχα

Όλοι οι τύποι μαλλιών είναι επιρρεπείς σε φθορά, ανεξάρτητα από το χρώμα ή την υφή τους. Ωστόσο, τα λεπτά και ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στον ήλιο. Αυτός ο τύπος μαλλιών δυστυχώς δεν έχει ούτε το πάχος αλλά ούτε και τη χρωστική ουσία που μπορεί να τα προστατεύσουν από τις ακτίνες του ηλίου, σε αντίθεση με τα πιο σκούρα, πιο τραχιά μαλλιά τα οποία είναι συνήθως και πιο λιπαρά. Αυτοί οι παράγοντες λειτουργούν σαν «ασπίδα» προστατεύοντάς τα.

Οι ακτίνες του ήλιου δρουν πολύ σαν χλωρίνη στα μαλλιά. Έτσι, όπως η χλωρίνη αντιδρά με τη μελανίνη και αφαιρεί το χρώμα σε μια μη αναστρέψιμη χημική αντίδραση, το ίδιο συμβαίνει με την ακτινοβολία του ήλιου. Επίσης οι πρέσες, τα πιστολάκια, το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορούν να τα κάνουν ακόμα πιο ευάλωτα στις καλοκαιρινές καταπονήσεις. Όλα αυτά βλάπτουν την κερατίνη των μαλλιών σας και στη συνέχεια, η κατεστραμμένη πρωτεΐνη επιτρέπει στον ήλιο και τη θερμότητα να διεισδύσουν στα μαλλιά πιο εύκολα με αποτέλεσμα μια εύθραυστη τρίχα.

Τα καλά νέα είναι ότι, ακόμα και αν τα μαλλιά σας δεν είναι και από τα πιο ανθεκτικά στις ακτίνες του ηλίου, μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις για να τα προστατέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία

Και τώρα λογικά θα ρωτάτε… τι να κάνω αν θέλω να είμαι έξω στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά δεν θέλω ένα τριχωτό με φριζαρισμένα, θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Μη φοβάστε! Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω μικρές και εύκολες συμβουλές και όλα θα πάνε καλά!

Η πρώτη εύκολη λύση είναι να τυλίξετε ένα stylish φουλάρι γύρω από τα μαλλιά σας, ένα καπέλο με φαρδύ γείσο και γενικά να φροντίζετε να κάθεστε στη σκιά.

Αποφύγετε τις ώρες αιχμής και βγείτε έξω νωρίς ή αργά την ημέρα, όπως θα κάνατε για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Εάν κολυμπάτε σε πισίνα με χλωρίνη, φορέστε σκουφάκι κολύμβησης ή βάλτε τα μαλλιά σας σε ψηλό κότσο για να κρατήσετε τα μαλλιά σας στεγνά. Παρόλα αυτά αν τα μαλλιά σας βραχούν, φροντίστε να ξεπλύνετε το νερό της πισίνας - το οποίο περιέχει χημικές ουσίες όπως το χλώριο - από τα μαλλιά σας με καθαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με SPF που προστατεύει τα μαλλιά από τις βλαβερές ακτίνες.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα μαλλιών και μαλακτικά κατάλληλα για το χρώμα και τον τύπο των μαλλιών σας, καθώς και για το κλίμα. Άλλωστε στο okommotismou.gr έχουμε προϊόντα για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας αλλά και να τους δώσετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.