pixie haircut

Pixie: Όλη η δύναμη στα κοντά μαλλιά

Είσαι στο Pinterest και έχεις φτιάξει έναν ολόκληρο πίνακα με κοντά hairstyles που θα ήθελες να κάνεις. Μέσα σε αυτά κι ένα -ή παραπάνω- pixie haircut που όλο το φλερτάρεις αλλά δεν τολμάς να το ζητήσεις από τον κομμωτή σου. Πίσω σε δική μας εμπειρία, μία φίλη του blog μια ζωή προσπαθούσε να μακρύνει τα μαλλιά της. Και δώστου οι θεραπείες, και πάρε βιταμίνες και να τα «σωστά» προϊόντα…μια να κόβει τις βαφές μπας και βοηθήσει την τρίχα…μια να ρίχνει νερό από ρύζι μπας και γίνει Ραπουνζέλ. Μάταιες όλες αυτές οι προσπάθειες, μέχρι που μια μέρα μπήκε στο κομμωτήριο αποφασισμένη και είπε στον Γιώργο «κόφτα». Κι έτσι έγινε! Μια pixie περσόνα γεννήθηκε. Νιώθεις ταύτιση; Παρακάτω θα σου λύσουμε όλες τις απορίες για να τολμήσεις αυτό που πάντα ήθελες…ένα εντυπωσιακό pixie haircut.

Έχεις το «σωστό» σχήμα προσώπου για pixie κούρεμα;

Άντε και ξεκινήσαμε να σου λέμε για το pixie και εύλογα έχεις την απορία αν ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου. Η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Ναι, σου ταιριάζει! Οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει το κοντό κούρεμα, αρκεί ο κομμωτής σου να βρει το σωστό στυλ για το σχήμα του προσώπου σου. Το κούρεμα μπορεί να περιλαμβάνει φιλάρισμα, αφέλιες, ασυμμετρίες κλπ. Πηγή έμπενευσής σου μπορεί να είναι κάποια celebrity ή το Pinterest και μαζί με τον κομμωτή σου να προσαρμόσετε το κούρεμα στα μέτρα σου.

Οβάλ σχήμα προσώπου: Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι από τα πιο «ευνοημένα» όταν μιλάμε για κουρέματα καθώς τα περισσότερα στυλ ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα προσώπου. Εάν έχεις οβάλ πρόσωπο τόλμησε ένα πολύ κοντό pixie κούρεμα και σου εγγυόμαστε ότι θα ξετρελαθείς.

Σχήμα προσώπου «καρδιά»: Σε πρόσωπα με σχήμα «καρδιά», οι περισσότεροι κομμωτές προτείνουν ένα κλασικό pixie κούρεμα όπως για παράδειγμα της Michelle Williams. Ο κύριος λόγος που ένα τέτοιο πρόσωπο χρειάζεται μια κλασική γραμμή στα μαλλιά είναι γιατί αυτό το κούρεμα έχει ως στόχο να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ, «κρύβοντας» εντέχνως σημεία του προσώπου με περισσότερο όγκο, τα οποία μπορεί να το κάνουν να φαίνεται πιο κοντό.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου: Το ξέρεις κι εσύ, το ξέρουμε κι εμείς ότι το ιδανικό στυλ για το πρόσωπό σου είναι η αλογοουρά. Ωστόσο, όταν μιλάμε για pixie κούρεμα, σου πηγαίνουν απίστευτα τα layers και ο όγκος στην κορυφή ή αγγλιστί crown area. Με ένα τέτοιο κούρεμα θα πετύχεις ένα πιο λεπτεπίλεπτο αποτέλεσμα και θα δώσεις μήκος και περισσότερο στυλ στο πρόσωπό σου.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου: Το ελαφρύ φιλάρισμα και οι αφέλιες, σε συνδυασμό με ένα pixie κούρεμα είναι ο ορισμός του chic για το τετράγωνο σχήμα προσώπου. Το φιλάρισμα «μαλακώνει» τις έντονες γωνίες και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο γλυκό. Μπορείς να δοκιμάσεις και πλαϊνή φράτζα, με πιο έντονο φιλάρισμα για πιο rock look.

Σχήμα προσώπου «διαμάντι»: Για το τέλειο pixie κούρεμα σε ένα πρόσωπο με σχήμα «διαμάντι» είναι ιδανικό να έχουμε λίγο πιο επίπεδο στο πάνω μέρος ή πολύ κοντό φιλάρισμα. Κι εδώ η επιλογή είναι σε σένα. Μπορείς να διαλέξεις κάτι σούπερ κοντό ή πιο διακριτικό φιλάρισμα στο μέτωπο. Σε κάθε περίπτωση θα εντυπωσιάσεις!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.