Contouring στα μαλλιά

Τι είναι το contouring μαλλιών

Το contouring είναι μια τεχνική χρωματισμού όπου το χρώμα απλώνεται στα μαλλιά με ένα πινέλο έτσι ώστε να υπάρξει προσεκτική τοποθέτηση διαφορετικών τόνων και βάθους χρωμάτων γύρω από το πρόσωπο, για να τονιστούν ή να σκιαστούν στοχευμένες περιοχές.

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις δημιουργούν σκιές και χρησιμοποιούνται για να κοντύνουν ή να στενέψουν το σχήμα του προσώπου ενώ οι ανοιχτότεροι τόνοι επιμηκύνουν το σχήμα του προσώπου αντανακλώντας το φως. Αυτή η «έξυπνη» τοποθέτηση του χρώματος και η προσεκτική επιλογή των τόνων δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση και κάνουν το πρόσωπό σας πιο καθορισμένο και τα χαρακτηριστικά πιο έντονα.

 

Θα ταιριάζει το contouring τα μαλλιά μου;

Σίγουρα! Το contouring μαλλιών είναι μια υπηρεσία βαφής των μαλλιών κατά παραγγελία 100%, η οποία είναι κυριολεκτικά σχεδιασμένη ώστε να ταιριάζει στη μοναδική δομή του προσώπου, στα χαρακτηριστικά και στον τόνο του δέρματος. Τα χρώματα επιλέγονται με βάση τον τόνο του δέρματός σας και τοποθετούνται με βάση τη δομή και τα χαρακτηριστικά σας.

 

Contouring στα μαλλιά για κάθε σχήμα προσώπου

 

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα στρογγυλά πρόσωπα συχνά δεν έχουν περιγράμματα, έτσι εφαρμόζονται ελαφριές αποχρώσεις γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, από το αυτί σε αυτί, ενώ οι πιο οι πιο σκούρες αποχρώσεις εφαρμόζονται κάτω από τα αυτιά και στις άκρες των μαλλιών.

 

Οβάλ πρόσωπο

Αυτό το σχήμα είναι το πιο εύκολο γιατί ταιριάζει με τα περισσότερα χτενίσματα και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στη δημιουργία contouring γύρω από τη γραμμή των μαλλιών.

 

Επίμηκες πρόσωπο

Οι σκούρες αποχρώσεις εφαρμόζονται στην ρίζα καταλήγοντας σε ανοιχτότερες αποχρώσεις πάνω από το αυτί μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

 

Τετράγωνο πρόσωπο

Σκουρότερες αλλά και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εφαρμόζονται για να τονίσουν τις γωνίες του προσώπου ειδικότερα γύρω από τους κροτάφους και τη γραμμή στο σαγόνι.

 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Ανοιχτόχρωμοι τόνοι εφαρμόζονται γύρω από τη γραμμή στο σαγόνι και τα αυτιά.

 

Το αποτέλεσμα θα φαίνεται φυσικό;

Η πολυπλοκότητα αυτής της τεχνικής απαιτεί από τον επαγγελματία να εξασφαλίσει ότι τα χρώματα αναμειγνύονται τέλεια στα μαλλιά και ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σας. Η εύρεση των κατάλληλων αποχρώσεων, η ικανότητα του κομμωτή να χρησιμοποιήσει σωστά τα χρώματα ανάλογα με τις ανάγκες σας θα κάνουν το αποτέλεσμα  να φαίνεται εξαιρετικά φυσικό.

 

Πως συντηρούμε το χρώμα.

Η συγκεκριμένη τεχνική δεν χρειάζεται συχνή συντήρηση στο κομμωτήριο. Για να διατηρήσουμε όμως το χρώμα για περισσότερο καιρό χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα σαμπουάν, μάσκες, conditioner και έλαια ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών μας.

 

Tips

- Για να νιώσετε ακόμα πιο όμορφο το αποτέλεσμα στα μαλλιά σας δοκιμάστε να παίξετε με το styling.

- Εκτός από τα μαλλιάς μας ας δοκιμάσουμε να παίξουμε και με το χρώμα στα νύχια μας.

Tags: MOROCCANOIL
Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.