argan oil

Argan oil | Ο «υγρός χρυσός» για τα μαλλιά μας

Τα τελευταία χρόνια, το argan oil ή έλαιο argan είναι ένα από τα προϊόντα που έχουν φέρει επανάσταση στη φροντίδα των μαλλιών μας. Οι ευεργετικές του ιδιότητες που μερικές φορές φέρνουν πολύ γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, του έχουν δώσει το προσωνύμιο «υγρός χρυσός» και όχι άδικα. Ας δούμε λοιπόν λίγο αναλυτικά τι είναι το argan oil και πώς μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών μας.

Τι είναι το argan oil;

Το argan oil παράγεται από την ψυχρή έκθλιψη των ακαβούρδιστων κουκουτσιών του φρούτου του δέντρου Argan. Το συγκεκριμένο δέντρο φυτρώνει μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο Μαρόκο. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί το γνωρίζουν και ως moroccan oil ή moroccan argan oil. Το αγνό έλαιο argan χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική και σαν σπιτικό φάρμακο για υγεία και ομορφιά στην περιοχή του Μαρόκου, έχει αποδεδειγμένα οφέλη στην υγεία του δέρματος και πολλά από αυτά τα οφέλη περνάνε και στα μαλλιά.

Πλούσια ενυδάτωση

Το argan oil είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και για αυτό και χρησιμοποιείται σαν ενυδατικό για την επιδερμίδα. Ωστόσο το ελαϊκό και το λινολεϊκό οξύ που διαθέτει, έχουν αποδεδειγμένα οφέλη στο στέλεχος της τρίχας την οποία λιπαίνουν και βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Το έλαιο argan είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε η οποία προσφέρει ένα λιπαρό στρώμα στην τρίχα και στο τριχωτό της κεφαλής μας που εμποδίζει την ξηρότητα, βοηθάει στο φριζάρισμα και ενισχύει τη φυσική λάμψη των μαλλιών.

Βοηθάει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Το έλαιο argan έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που το καθιστούν κατάλληλο για την υγεία του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει σε δερματικές παθήσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούν τριχόπτωση όπως η δερματίτιδα και η ψωρίαση.

Εμποδίζει τις βλάβες από το styling

Το argan oil είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό «φράγμα» που βοηθάει στην προστασία των μαλλιών από το λούσιμο και το styling. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυσικά συστατικά του, όπως τα οξέα που διαθέτει, συνδυάζονται για να προστατεύσουν τα μαλλιά από το σπάσιμο κατά τη διάρκεια της ζέστης (πιστολάκι) και του styling. Επιπρόσθετα, οι θεραπείες με έλαιο argan εμποδίζουν σημαντικά στη δημιουργία ψαλίδας κάνοντας τα μαλλιά μας πιο πυκνά και υγιή. Τέλος, μία μελέτη του 2013 έχει δείξει πως προστατεύει σημαντικά τα μαλλιά και από βλάβες που μπορεί να προξενηθούν από συνεχείς βαφές.

Προστασία από τον ήλιο

Το έλαιο argan χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τις μαροκινές γυναίκες για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Μία μελέτη του 2013 έδειξε ότι η αντιοξειδωτική δράση του ελαίου προστατεύει σημαντικά το δέρμα από τη ζημιά που προξενούν οι ελεύθερες ρίζες από τον ήλιο και αυτή η προστασία επεκτείνεται και στα μαλλιά βοηθώντας στην ξηρότητα και σε άλλες ζημιές που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

Προϊόντα με argan oil

Εδώ στο okommotismou.gr έχουμε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων με έλαιο argan από την πρωτοπόρο εταιρεία Moroccanoil. Τα προϊόντα της Moroccanoil είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών και μπορείς να βρεις μάσκες, σαμπουάν, conditioners και θεραπείες που θα προσφέρουν στα μαλλιά σας λάμψη και υγεία!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ BLOG

Το προϊόν προστέθηκε στην wishlist

Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη στην ιστοσελίδα μας Χρησιμοποιούμε cookies. Με τη συνέχιση της πλοήγησης αποδέχεστε τη χρήση των cookies.